Početna  /  CIK odlučio: Novo brojanje listića za predsjednika RS!
Izdvajamo Republika Srpska

CIK odlučio: Novo brojanje listića za predsjednika RS!

Glasački listići za predsjednika Republike Srpske bit će ponovo prebrojani, odlučila je Centralna izborna komisija BiH. Razlog za ovakvu odluku su brojne nepravilnosti koje su utvrđene na biralištima u Republici Srpskoj.

Prema prvom brojanju, za predsjednika RS je izabran lider SNSD-a Milorad Dodik. No, i kandidatkinja opozicije Jelena Trivić je proglasila pobjedu u izbornoj noći. Dan nakon izbora CIK je objavio prve preliminarne rezultate koji se nisu slagali sa onim kojima su raspolagali u opoziciji, pa su u Banjaluci održana dva masovna protesta, prvi 6.10. a drugi sinoć, oba na relaciji park Mladen Stojanović – Trg Krajine.

Dan nakon izbora, opozicione stranke u Republici Srpskoj, PDP, Za pravdu i red i SDS,  dostavile su Centralnoj izbornoj komisiji (CIK) zahtjev za brojanje glasačkih listića za predsjednika Republike Srpske (RS) na svim izbornim mjestima u tom bosanskohercegovačkom entitetu.

Prema trenutnim rezultatima, Milorad Dodik je osvojio 291 hiljadu glasova, dok je Jelena Trivić osvojila 261 hiljadu glasova.

Izvor: Istraga

5 Shares
Copy link
Powered by Social Snap