Početna  /  Četvrta oslobađajuća presuda
Republika Srpska

Četvrta oslobađajuća presuda

Vedran Berić oslobođen je odgovornosti, odlučio je Osnovni sud u Banjaluci. Nakon Ozrena Perduva, Stevana Marića i Ljiljane Đurić ovo je četvrta oslobađajuća presuda u ovom slučaju.

Njega su prekršajno, kao i ostale, teretili zbog uzvikivanja “Pravda” u porti Hrama Hrista Spasitelja pod sumnjom da je time narušio javni red i mir.

Ozren Perduv rekao je ranije za BUKU kako je ovo samo jedno u nizu sramotnih suđenja protiv dvadesetak osoba koje su zajedno dobile oko 100 prekrašajnih naloga samo zbog toga jer insistiraju da se riješi ubistvo Davida Dragičevića.

“Na suđenjima čujete nevjerovatne stvari. Evo iz jučerašnjeg suđenja gopodinu Stevanu Mariću na pitanje našega branioca kako ga je taj policijski službenik identifikovao budući da mu nikada nije prišao i legitimisao ga, policijski službenik je rekao da je vršio uvid u foto album na grupi Pravda za Davida. Možete li vjerovati da policajac gleda u fotografije da bi odgonetnu ko je gospodin Stevan, a da mu nikada ne priđe i legitimiše ga, a mogao je to uraditi svaki dan. Nadalje iz oba suđenja je potpuno jasno da nema nikakvih uznemirenih građana- niko od njih se nije pojavio u svojstvu svjedoka. Obrazloženje policije je opet nevjerovatno – prilazili su im neki ljudi, slijegali ramenima i pitali šta se to se dešava, a policija nije našla shodno da uzme podatke tih “uznemirenih” građana, tako da sve te njihove optužbe i sve što stavljaju na teret ljudima nema nikakve veze ni sa realnošću, ni sa činjeničnim stanjem”, izjavio je za BUKU Perduv pohvaljujući rad Osnovnog suda i sudije koja je uključena u ovaj predmet jer ne dozvoljava da se predmeti odugovlače, već se sve završava u jednom danu. Policija je, naglašava, tražila da se održi još jedno ročište obzirom da se jedan svjedok nije pojavio, ali sudija to nije dozvolila.

45 Shares
45 Shares
Copy link