Početna  /  Čelnici opština na sjeveru Kosova podnijeli ostavke
Srbija Vijesti

Čelnici opština na sjeveru Kosova podnijeli ostavke

Nakon vanrednih sjednica skupština opština sa srpskom većinom na sjeveru Kosova, čelnici Kosovske Mitrovice, Leposavića i Zubinog Potoka podnijeli su ostavke, prenosi RTS i dodaje da se očekuje i ostavka čelnika Zvečana.

Foto: Tanjug

Na vanrednim sjednicama razmatrala se trenutna političko-bezbednosna situacija, a ostavke su do sada podnijeli gradončelnik Kosovske Mitrovice Goran Rakić, predsjednik opštine Leposavić Zoran Todić, predsjednik opštine Zubin Potok Stevan Vulović, javlja RTS.

Rakić je naveo da je ostavku podnio zbog “uvođenja anticivilizacijskih taksi kojima je Srbima na Kosovu i Metohiji ugroženo pravo na život, lečenje i informisanje kao i neopravdanog hapšenja građana sjeverne Mitrovice i pokušaja ubistva potpresjednika Srpske liste Milana Radoičića”.

Opština Leposavić istovremeno je usvojila deklaraciju o prekidu svih institucionalnih odnosa sa institucijama u Prištini.

RTS saznaje i da su sud u Kosovskoj Mitrovici, sa sudskim jedinicama u Zubinom Potoku i Leposavću, i sve sudije i radnici tih sudova, prestali sa radom danas u 9 sati, solidarišući se sa građanima i protestima koji su organizovani zbog mjera Prištine i kršenja ljudskih prava Srba na Kosovu.

Srpska lista organizovaće danas novi protest u Kosovskoj Mitrovici zbog odluke Prištine da takse na uvoz robe iz Srbije poveća sa 10 odsto na 100 odsto.

0 Shares
0 Shares
Copy link