Čedomiru Popoviću i Crkvenoj opštini najviša priznanja opštine Bileća

BILEĆA – Povodom dana opštine Bileća i njene krsne slave danas su tradicionalno uručene  svetosavske povelje i priznanja koji su u 2017. godini po mišljenju Skupštine opštine zaslužili ovo priznanje.

Načelnik Miljan Aleksić i Luka Popović (Foto: Moja Hercegovina)

Povelja opštine Bileća, najviše priznanje ove godine posmrtno je dodijeljeno Čedomiru-Zenu Popoviću kao zaslužnom pojedincu. Povelja je uručena njegovom sinu Luki Popoviću koji se prigodnim riječima zahvalio opštini Bileća što i nakon smrti njegovog oca Čedomira pokazuje da on nije zaboravljen i da se njegova djela cijene i poštuju.

Na današnjoj svečanoj dodjeli, istaknuto je da je Čedomir Popović u odbrambeno-otadžbinskom ratu, od 1991. do 1995. godine, bio komandir čete, borac prve kategorije, ratni vojni invalid, a za svoj ratni doprinos odlikovan je Ordenom Miloša Obilića.

U kategoriji naujspješnijeg kolektiva povelja opštine Bileća ove godine dodijeljena je Crkvenoj opštini Bileća. Ovo priznanje Crkvenoj opštini dodijeljeno je zbog uspješno privedenog kraja radova na obnovi Sabornog hrama Svetog Save i uređenja crkvenog dvorišta.

Otac Nebojša Kolović preuzima priznanje Opštine Bileća (Foto: Moja Hercegovina)

Priznanje za najboljeg sportistu u 2017. godini dodijeljeno je proslavljenoj odbojkašici Tijani Bošković. U njeno ime priznanje je primio Tijanin otac Ljupko Bošković. Novčanu nagradu koja joj je ovim putem dodijeljena, Ljupko je poklonio Odbojkaškom klubu “Hercegovac”.

Drugo mjesto pripalo je bilećkom maratoncu Ljubu Trklji, a treće mjesto osvojila je mlada Nikolina Albijanić, odbojkašica bilećkog Hercegovca.

Milena Koprivica

 

Autor