Početna  /  Čavić: Savez za promjene funkcioniše samo na nivou BiH
Bosna i Hercegovina Federacija BiH Republika Srpska Vijesti

Čavić: Savez za promjene funkcioniše samo na nivou BiH

Predsjednik NDP-a Dragan Čavić izjavio je da Savez za promjene nakon lokalnih izbora kao grupacija stranaka sada jedino funkcioniše na nivou institucija BiH.

Dragan Čavić (FOTO: Moja Hercegovina)
Dragan Čavić (FOTO: Moja Hercegovina)

“Tu Savez za promjene funkcioniše u okviru parlamentarne većine u Predstavničkom domu, naravno sa svim problemima koje posljednjih mjeseci nose ta većina i događaji”, rekao je Čavić za današnje sarajevsko “Oslobođenje”.

On je dodao da NDP nastoji što prije da definiše odnose sa PDP-om, da bi oni bili jasni i u funkciji izbornog procesa i zajedničkog djelovanja, od lokalnih zajednica do nivoa entiteta i da time doprinese ukrupnjavanju političke scene u BiH.

“Puštaju se razni spinovi da NDP ima namjeru da se utopi u PDP. To ne dolazi u obzir, niti nam pada na pamet da gubimo političke identitete, jer bi to bilo kontraproduktivno za zajedničku stvar”, istakao je Čavić.

Govoreći o protivljenju Saveza za promjene uvođenju dodatne akcize za gorivo od 15 feninga, Čavić je rekao da bi se to povećanje odrazilo na sve troškove života i dovelo do inflacije.

0 Shares
Copy link
Powered by Social Snap