Početna  /  BUKA Blog Konkurs za najbolju aktivističku priču u 2016. godini!
Bosna i Hercegovina Federacija BiH Republika Srpska

BUKA Blog Konkurs za najbolju aktivističku priču u 2016. godini!

Još jedan konkurs Buka portala je pred vama. Tema konkursa je društveni aktivizam građana i građanki BiH.

buka_konkurs

Ko može učestvovati?

Učestvovati mogu novinari, blogeri, građanski aktivisti i svi koji se tako osjećaju i ponašaju.

Prijaviti možete svoje tekstove, audio  ili video radove koji su objavljeni u 2016. godini u bilo kojem štampanom ili online mediju. Takođe, putem  bloga na BUKA magazinu prijaviti možete i radove koji do sada nisu nikako objavljivani, ali koji govore o građanskim inicijativama ili drugim vidovima društvenog angažmana kojima se želi unaprijediti život u lokalnoj zajednici, gradu, selu ili naselju.

Na ovaj način želimo promovisati potencijal društvenog aktivizma i dobre primjere uspjeha građana u borbi za bolje uslove života na svim nivoima života u Bosni i Hercegovini.

Kako se prijaviti?

Radove prijavljujete tako što ćete ih objaviti na našoj blog sekciji. Broj radova nije ograničen.

Prilikom registracije, navedite svoje pravo ime i prezime, dok vaše korisničko ime možete biti i pseudonim. Blogovi koji učestvuju u konkursu moraju sadržati naznaku “za konkurs” pri dnu objavljenog teksta!

Obavještavamo učesnike koji se žele registrovati sa Hotmail naloga da mogu imati probleme sa registracijom, te preporučujemo da se koriste drugi email nalozi.

Registrovati se možete na ovom linku.

Rok za prijavu

Rok za objavljivanje radova je 31. decembar 2016. godine.

Nagradni fond

U uži izbor ući će 10 kandidata, a nagrađene će biti 3 najbolje aktivističke priče (tekst ili video). Nagradni fond iznosi bruto 2,500 KM.

Proglašenje pobjednika

Ceremonija proglašenja pobjednika i dodjele nagrada biće održana tokom januara u Banjaluci. Učesnici koji su ušli u uži izbor  biće pozvani na ovaj događaj, gdje će dobiti priliku da se međusobno upoznaju i razgovaraju o svojim iskustvima društvenog angažmana ili pisanja o građanskom aktivizmu. Na događaju če učestvovati i uticajni novinari i blogeri iz zemlje i regije u seriji predavanja o novinarstvu i aktivizmu.

Kod odabira najboljih priča, uzećemo u obzir relevantnost teme za društvo i lokalnu zajednicu, te način na koji je tema obrađena. Portal BUKA zadržava pravo da, ukoliko tekstovi ne zadovolje kriterijume, nagradi manji broj autora.

Portal Buka jedan je od najposjećenijih političkih portala u Bosni i Hercegovini, sa prosječnom dnevnom posjetom od 70 000 pojedinačnih posjetilaca.  Ovo nam obezbjeđuje značajan medijski uticaj, koji želimo iskoristiti za osnaživanje glasova aktivista  u javnom prostoru. Nadamo se da ćete nam se pridružiti u tome!

0 Shares
Oznake
Copy link
Powered by Social Snap