Početna  /  Brnabić predložila: U srbijanskoj Vladi tri ministra bez portfelja
Srbija Vijesti

Brnabić predložila: U srbijanskoj Vladi tri ministra bez portfelja

BEOGRAD – U Skupštinu Srbije stigao je Prijedlog odluke o izboru Vlade, koji predviđa da nova Vlada ima četiri potpredsjednika, 18 resora i tri ministra bez portfelja, saznaje Tanjug.

Članovi kabineta buduće srpske premijerke Ane Brnabić bili bi: prvi potpredsjednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, zatim potpredsjednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, potpredsjednik Vlade ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić i potpredsjednik Vlade i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Ministar finansija ostaje Dušan Vujović, ministar privrede je Goran Knežević, a miistar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede je Branislav Nedimović.

Na čelu novog Ministarstva za zaštitu životne sredine predložen je Goran Trivan, a Aleksandar Antić ostaje ministar rudarstva i energetike. Ministarka pravde je Nela Kuburović, a Brnabićku bi na mjestu ministra državne uprave i lokalne samouprave, po tom prijedlogu, zamijenio Branko Ružić.

Ministri Aleksandar Vulin i Zoran Ðorđević rotiraće se na ministarskim funkcijama, pa će Vulin biti ministar odbrane, a Ðorđević ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja. Jadranka Joksimović, koja je do sad bila ministarka bez portfelja zadužena za evrointegacije u novoj Vladi će biti na čelu Ministarstva za evropske integracije.

Ministar zdravlja ostaje Zlatibor Lončar, Mladen Šarčević zadržava resor prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Vanja Udovičić ministar omladine i sporta, a ministar kulture i informisanja je i dalje Vladan Vukosavljević. Kabinet Ane Brnabić imaće i tri ministra bez portfelja: Slavica Ðukić Dejanović, Milan Krkobabić i Nenad Popović.

Očekuje se da predsjednica parlamenta zakaže sjednicu na kojoj će mandatarka Brnabić predstaviti svoj ekspoze i birati nova Vladu.

 

2 Shares
2 Shares
Copy link