Početna  /  Brnabić: Posebna bliskost sa Srpskom u okviru regionalne saradnje
Republika Srpska Srbija

Brnabić: Posebna bliskost sa Srpskom u okviru regionalne saradnje

Premijer Srbije Ana Brnabić izjavila je da je za Vladu Srbije jedan od prioriteta regionalna saradnja, u okviru koje posebne veze i bliskost ima sa Republikom Srpskom.

Foto: TANJUG/Dimitrije Goll

“Regionalno povezivanje je jedan od načina da se svi mi zajedno kao region brže i lakše približimo EU”, naglasila je Brnabićeva u Beogradu, nakon Foruma za uspostavljanje zajedničkog okvira za poslovanje u regionu, koji se održava u okviru manifestacije “Dani Srpske u Srbiji”.

Ona je navela da je Srbiji strateški cilj ulazak u EU, te da je jedan od zadataka da budu izvršeni, što je bolje moguće, svi procesi u okviru berlinskog procesa, a, prije svega, posredstvom infrastrukturnog i ekonomskog povezivanja.

“Јedan od važnijih infrastrukturnih projekata, koji je i simboličan, je most Ljubovija-Bratunac i očekujemo uskoro napredak u otvaranju graničnog prelaza da bismo u potpunosti iskoristili ovaj projekat”, rekla je Brnabićeva.

Premijer Srbije Ana Brnabić najavila je danas da će zajednička sjednica vlada Srbije i Republike Srpske biti održana 10. novembra.

Brnabić je pozvala ministarstva i privrednike da pripreme prijedloge. Obraćajući se učesnicima Foruma za uspostavljanje zajedničkog okvira za poslovanje u regionu, koji se održava u Beogradu u okviru manifestacije “Dani Srpske u Srbiji”, naglasila je da je mnogo stvari koje Srpska i Srbija mogu da iskoriste u perspektivi, kao i da je regionalna saradnja izuzetno značajna.

“Mi smo pokazali na projektu Ljubovija-Bratunac kako možemo da radimo zajedno. Ukoliko bude problema pri otvaranju graničnog porelaza ići ćemo na otvaranje alternativnog graničnog prelaza”, istakla je Brnabićeva.

Premijeri Srbije i Republike Srpske Ana Brnabić i Željka Cvijanović prethodno su razgovarale na neformalnom sastanku uoči početka Godišnjeg foruma lidera Srpske i Srbije u Beogradu.

Sastanku, koji je održan u Vili Republike Srpske u Beogradu, prisustvovali su ministar industrije, energetike i rudarstva Srpske Petar Đokić, ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Srebrenka Golić, ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Zlatan Klokić i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije Branislav Nedimović.

Ona je istakla da joj je2 drago što ima priliku da često u Srbiji ugosti predsjednika i premijera Republike Srpske.

0 Shares
0 Shares
Copy link