Početna  /  Brnabić: Osjećamo sve veću bliskost sa Republikom Srpskom
Republika Srpska Srbija

Brnabić: Osjećamo sve veću bliskost sa Republikom Srpskom

Premijerka Srbije Ana Brnabić doputovala je danas u Banju Luku, gdje je razgovarala s predsjednicom Vlade RS Željkom Cvijanović.

“Drago mi je da sam u Banjaluci, uvijek je zadovoljstvo da vidim  predsjednicu Vlade Cvijanović i predsjednika Dodika. Danas je meni dan u znaku Republike Srpske. Ja ću otići malo ranije nego što sam planirala nazad u Beograd zato što u Beogradu obilježavamo i Dan RS tako da ću i tamo govoriti. Mislim da sve ovo pokazuje jedne stvarno specijalne veze između Republike Srpske i Republike Srbije. Vjerujte da mi osjećamo sve veću bliskost sa Republikom Srpskom. Izuzetno mi je drago da je zahvaljujući fiskalnim reoformama, fiskalnoj disciplini i makroekonomskoj stabilnosti koje je prethodna Vlada na čelu sa današnjim predsjednikom Republike Aleksandrom Vučićem uspjela uspješno da implementira, da mi imamo budžet Republike Srbije koji izgleda potpuno drugačije, jednu drugačiju snagu, stabilnost, i da smo u mogćnosti da pomognemo Reublici Srpskoj, opštinama i građanima sa fantastičnim projektima koje imate”, kazala je Brnabić u Banjaluci.

Govorila je i o otvaranju mosta Ljubovija – Bratunac.

Takođe nam je drago da vidimo jednu takvu stabilnost u Republici Srpskoj, brzo usvajanje projekata, implementaciju i nadam se da će to biti budućnost za nas, što više zajedničkih i velikih projekata. Jedan od prioriteta u ovom trenutku je da otvorimo granični prelaz, da dogovorimo to sa Federacijom i da pustimo u rad most Ljubovija – Bratunac koji smo izgradili, da nastavimo da razgovaramo o novim energetskim projektima”, navela je ona.

Ponovila je da joj je drago da Srbija i RS imaju posebne odnose.

“Uvijek je zadovljstvo da kao predsjednica Vlade Republike Srbije mogu da dođem u Banjaluku, i da vam pružimo svu podršku koju možemo da vam pružimo”, navela je ona.

Sastanku sa Brnabić prisustvovali su potpredsjednica Vlade RS i ministarka za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Srebrenka Golić i ministar industrije, energetike i rudarstva RS-a Petar Đokić, ministar rudarstva i energetike Republike Srbije Vladimir Antić i ministar zaštite životne sredine Republike Srbije Goran Trivan.

Delegacija Vlade Srbije prisustovaće i stručnoj konferenciji o temi “Energetska suverenost – Banjaluka kao regionalni centar”.

0 Shares
0 Shares
Copy link