Nedjelja, 19.01.2020
More

  Bosić: Dodik mi je uputio ozbiljnu pretnju

  Podijeli:

  Lider Srpske demokratske stranke (SDS) Mladen Bosić izjavio je danas da mu je predsednik RS i SNSD Milorad Dodik uputio pretnju po život i da je zbog toga preduzeo određene mere na ličnoj bezbednosti.

  Mladen Bosić (Foto: Moja Hercegovina)
  Mladen Bosić (Foto: Moja Hercegovina)

  Dobio sam ozbiljnu pretnju pre nekoliko dana od strane Dodika, i kao posledica te pretnje preduzeo sam određene mere na ličnoj bezbednosti. U toj pretnji je čak definisano i mesto gde će doći do napada, rekao je Bosić novinarima u Banja Luci, prenosi Fena.

  Pretnje nije prijavio policiji jer, kako tvrdi, sigurno ne bi preduzeli mere.

  Bosić kaže da ga je to podsetilo na slučaj ubistva potpredsednika SDS-a Branislava Garića.

  Bosić je rekao i da je jučerašnju Dodikovu izjavu shvatio kao pretnju da će ga “ako ga vidi na ulici nakon suđenja, videti da li će biti uravnotežen”.

  U glavi mi se stalno mota situacija s Branislavom Garićem, kada je ubica oslobođen zato što je veštak neuropsihijatrijske struke dao nalaz da je psihički neuračunljiv. I ova situacija takođe s veštakom neuropsihijatrijske struke oko Dodikovog psihičkog zdravlja naterala me je da se zamislim i mogu da kažem da nisam uplašen, ali nisam ni ravnodušan, rekao je lider SDS.

  On je naveo da je stoga preduzeo određene bezbednosne korake.

  Bosić je rekao i da je na nedavnom suđenju po Dodikovoj tužbi za klevetu, veštak koga je predsednik RS angažovao, dao nalaz da Dodik ima PTSP, da ima određene strahove i logoreju, kao govornu manu, kao posledicu toga jer se stresao kada je čuo moju rečenicu “da je ukrao milione”.

  Ono što je napisao neuropsihijatar kojeg je Dodik angažovao jasno govori, kako je naveo Bosić, da se radi o ozbiljnim psihijatrijskim poremećajima.

  Veštak je na suđenju dodao i da se Dodik, kako kaže, sam lečio i nije tražio pomoć stručnjaka, što je zabrinjavajuća činjenica.

  Za nas sve bi bilo dobro da ga neko ubedi da potraži stručnu pomoć, zaključio je Bosić, prenosi Fena.

   

  Podijeli:

  Izdvojene vijesti

  Podmetnuli mu 80.000 dolara, moraju da plate 5.000 KM

  Radio-televizija Republike Srpske i bivši urednik informativnog programa javnog servisa Siniša Mihailović moraju da plate 5.000 maraka novinaru BN televizije Vladimiru Kovačeviću zbog klevete. Prvostepenu...

  Eko fond “obasjao” MG Sunce

  Novembra mjeseca prošle godine Fond za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske donio je odluku o dodjeli finansijskih sredstava (ukupno tri i po...

  Elektrokrajina nezakonito reklamira privatna preduzeća, krivične prijave protiv odgovornih

  U septembru mjesecu prošle godine, javno preduzeće "Elektrokrajina" je uz račune za električnu energiju distribuiralo i letke fondacije "Djeca nam se rađala", u kojoj...

  POVEZANE VIJESTI