Početna  /  Bosanac koji lomi siporeks glavom začudio i Monti Pajtona
Bosna i Hercegovina Federacija BiH Republika Srpska

Bosanac koji lomi siporeks glavom začudio i Monti Pajtona

Tinejdžer iz BiH, Kerim Ahmetspahić ušao je u Ginisovu knjigu rekorda tako što je razbio 111 blokova siporeksa – glavom.

monti_pajton

Impresivan poduhvat inače 16-godišnjeg tekvondo šampiona kojem se divio – ali i nasmijao skoro cijeli svijet, uključujući i Monti Pajtona.

Naime, legendarni britanski glumac Džon Kliz, poznat po ulogama u serijalu Monti Pajton objavio je tvit koji je postao jedan od top trening na društvenoj mreži Tviter.

“Vidim da je Bosanac tekvondo šampion Kerim Ahmetspahić postavio rekod u razbijanju građevinskih blokova glavom. Pitanje: Zašto”, glasio je tvit koji ima više od 270 retvitova i 1.077 lajkova.

tvit

Komentari ispod njegove objave još su interesantniji.

To je jedan od načina da podnesete život u Bosni”.

“Glava je bosansko oružje po izboru”.

“Vjerovatno ima neke veze sa Truapom. Većina nas udara glavom od zid. Divim se njegovoj posvećenosti”.

“Kakav god da je razlog, vjerovatno ga se više ni ne sjeća”.

“Zato što može”.

“Čuo je da će Arsen Venger ostati trener Arsenala”.

“U stvari, možda je najbolje ni ne znati odgovor”.

Monti Pajton se često koristi kao sinonim za življenje u BiH. Ova nadrealna britanska komedija jedna je od najpopularnijih ikada snimljenih u svijetu, a bila je i biće ekstremno popularna čak i u BiH.

Za ovu seriju se vjeruje da je oborila sve principe do tada poznate televiziji, a od 1969. godine nasmijava ljude na svim krajevima svijeta.

Graham Čapmen, Džon Kliz, Teri Džilijam, Erik Ajdl, Teri Džones i Majkl Pejlin čine originalnu postavu poznatu po svojoj inovativnosti, satiri, sarkazmu i humoru.

Ahmetspahiću je trebalo samo 35 sekundi da razbije 111 blokova siporeksa – i postane svjetska vijest, a njegov video jedan od najgledanijih u svijetu.

 

8 Shares
8 Shares
Copy link