Početna  /  Boris Komnenić dobija Legat u Bileći
bileća Izdvajamo

Boris Komnenić dobija Legat u Bileći

Glumac Boris Komnenić (1957-2021) dobiće u petak svoj legat u Bileći, saopšteno je danas iz Narodnog pozorišta u Begradu čiji je prvak Drame bio.

Uz veliko razumijevanje porodice Borisa Komenića, ističu u nacionalnom teatru, angažman Narodnog pozorišta i Borisovih prijatelja Legat će biti opremljen autentičnim materijalima koji će podsjećati na njega.

„Zavičajni klub ‘Osvit’ Bileća, u saradnji sa Narodnim pozorištem u Beogradu i Domom kulture ‚Jevto Dedijer‘ u Bileći, u petak, 3. septembra 2021. godine, sa početkom u 19.30 časova, organizuje omaž prerano preminulom filmskom, pozorišnom i televizijskom glumcu Borisu Komneniću pod nazivom ‘Gospodin glumac’, kaže se u saopštenju i dodaje:

„U znak sjećanja na prvaka drame Narodnog pozorišta u Beogradu, u foajeu Doma kulture ‘Jevto Dedijer’ biće priređena izložba iz života i stvaralaštva slavnog glumca što će istovremeno biti i zvanično otvaranje Legata Boris Komnenić dok će Velika scena Doma biti nazvana njegovim imenom“.

Narodno pozorište je za ovu priliku ustupilo film posvećen Borisu Komneniću koji će biti prikazan na komemorativnom skupu.

„Boris Komnenić je iskreno voleo Bileću i rado svraćao, a posebnu ljubav i emocije gajio je prema Trebišnjici. Velika dela večno žive. Boris je ostavio dubok trag u večnosti sa čim smo dobro upoznati. Nezaborav je ono što Borisu dugujemo i sigurni smo da ćemo zajedno istrajati u nastojanju da taj dug dostojanstveno odužimo“, poručuju organizatori.

Izvor: NOVA S

 

 

3 Shares
3 Shares
Copy link