Borenović: Zbog Dodikovih izjava ugrožena Crnatkova bezbjednost

BANJALUKA – Poslali smo dopis MUP-u RS i tražili da reaguje. Razgovarao sam sa Crnatkom i on mi je rekao da se ne boji, ali da ozbiljno shvata Dodikove prijetnje. On je u Briselu i po povratku će podnijeti krivičnu prijavu protiv Dodika. To je neprimjereno i sramotno pozivanje na linč političkih neistomišljenika”, kazao je Branislav Borenović, predsjednik PDP-a.

branislav-borenovic-fena
Branislav Borenović, predsjednik PDP-a

Branislav Borenović, predsjednik PDP-a, kazao je nakon današnje izjave Milorada Dodika, predsjednika Republike Srpske da je ugrožena bezbjednost Igora Crnatka, ministra inostranih poslova Bosne i Hercegovine, koji je član PDP-a, javlja Anadolu Agency (AA).

Milorad Dodik je danas izjavio da je Crnadak tokom boravka u Americi isključivo tražio da se “protiv njega povede široka, opsežna istraga, progon koji bi trebalo da ga onemogući da bilo šta radi”.

“O tom po tom. To nije politički zahtjev, to je zahtjev koji ja smatram ličnim. Oprostiti neću. Kada ću i šta ću učiniti to ću ja odlučiti, ali se držim jedne kineske poslovice da se osveta servira hladna. Vrijeme će pokazati na koji način i šta se ovdje radi”, rekao je Dodik.

Borenović je kazao da su Crnadak i njegova porodica sada direktno ugroženi.

“Poslali smo dopis MUP-u RS i tražili da reaguje. Razgovarao sam sa Crnatkom i on mi je rekao da se ne boji, ali da ozbiljno shvata Dodikove prijetnje. On je u Briselu i po povratku će podnijeti krivičnu prijavu protiv Dodika. To je neprimjereno i sramotno pozivanje na linč političkih neistomišljenika”, kazao je Borenović.

Autor