Početna  /  Borenović u Nevesinju: Prirodni resursi moraju biti zamajac razvoja Hercegovine
Hercegovina nevesinje

Borenović u Nevesinju: Prirodni resursi moraju biti zamajac razvoja Hercegovine

NEVESINJE – U okviru redovnih aktivnosti obilaska opštinskih odbora, predsjednik PDP-a Branislav Borenović boravio je danas u Nevesinju gdje je, zajedno sa narodnim poslanikom Pericom Bundalom, upoznao lokalni odbor sa ciljevima stranke u narednom periodu.

(FOTO: Moja Hercegovina)
(FOTO: Moja Hercegovina)

Borenović kaže da je cilj da posjete sve opštinske odbore i da se sa članovima PDP-a na lokalu razgovara o osnovnim problemima u Srpskoj. Osvrnuo se i na rad odbora stranke u Nevesinju.

,,Ovo je jedan od naših najstabilnijih odbora koji pokazuje jedan kvalitet u lokalnoj skupštini. Vrlo su aktivni i konstruktivni. Iako su opozicija od njih se ima šta čuti i mislim da svaka vlast treba da čuje rješenja koja nudi PDP”, rekao je Borenović uz konstataciju da vlast na nivou RS-a nema sluha za prijedloge koji dolaze iz njihovih redova.

Borenović se osvrnuo i na političku situaciju u Srpskoj i BiH rekavši da je ova godina veoma važna za PDP i da u njoj žele da pokažu da su stabilana i kvalitetna politička opcija.

,,Želimo da se uhvatimo u koštac sa najvećim izazovima sa kojima se RS i BiH suočava. Mladen Ivanić odlično radi svoj posao kao član Predsjedništva BiH, ministar Crnadak je prilično aktivan kao i ostali ključni ljudi u zajedničkim institucijama”, kazao je.

(FOTO: Moja Hercegovina)
(FOTO: Moja Hercegovina)

Borenović je komentarisao trenutnu situaciju u Hercegovini, rekavši da je nakon obilaska opština uočio tešku ekonomsku situaciju, ali je istakao da Hercegovina posjeduje resurse sa kojima je u mogućnosti da bude zamajac razvoja, kako sebe tako i Republike Srpske.

,,Hercegovina ima dva izuzetno važna prirodna potencijala, šumsko bogatstvo i hidro potencijal. Mislim da su ti resursi korišteni da se pojedinci održe na vlasti, više nego da se ostvari dobit sa kojom bi se mogle finansirati sve potrebe koje ima Hercegovina”, kaže on.

Predsjednik PDP-a se osvrnuo i na, sve češće pominjano ukrupnjavanje opozicione scene u Srpskoj, rekavši da je taj proces već pokrenut i da je PDP stranka oko koje se okupljaju manje političke opcije.

,,Mi nismo imali nijedno napuštanje iz našeg poslaničkog kruga što pokazuje da smo stabilni i jaki. Mi želimo da se oko nas pravi ukrupnjavanje političke opozicione scene”, kaže Borenović i dodaje da mora da se smanji broj političkih opcija kako bi se postiglo kvalitetnije političko djelovanje.

Brza cesta mora služiti razvoju istočnog dijela Srpske

Borenović se osvrnuo na rutu kojom bi trebala proći brza cesta istakavši da će iz PDP-a insistirati da se prvo sagledaju prioriteti u putnoj komunikaciji.

,,Mislim da je ovaj dio Srpske prioritet u putnoj komunikaciji. Mi ne smijemo zapostaviti nijedan dio Srpske, naročito ne Hercegovinu koja je mnogo puta bila zanemarena i kroz izvlačenje resursa i kroz loše sagledavanje potreba ovdašnjeg stanovništva”, kaže Borenović i dodaje da bi trasa puta preko Višegrada omogućila nove investicije u ovaj dio RS.

Odbornik u nevesinjskoj skupštini i član PDP-a Siniša Kilibarda kaže kako je ova posjeta značajna jer dolazi u periodu pred izbore u mjesnim zajednicama i u trenutku kada PDP u Nevesinju djeluje opoziciono.

Siniša Kilibarda (FOTO: Moja Hercegovina)
Siniša Kilibarda (FOTO: Moja Hercegovina)

,,Mi u nevesinjskoj skupštini djelujemo opoziciono i ova vlast nije usvojila ništa od naših prijedloga. Mi ćemo i dalje nastupati kao konstruktivna opozicija koja će podržati sve dobre ideje sa njihove strane. Mislim da je do sada ova vlast razočarala svoje glasače što će se vidjeti već na narednim izborima, kada će njihova politička zapošljavanja biti kažnjena”, kaže Kilibarda i ističe da im mnogo znači današnja posjeta jer imaju mogućnost da iznesu svoje mišljenje o budućem djelovanju stranke.

Ljubiša Bukvić

0 Shares
0 Shares
Copy link