Subota, 18.01.2020
More

  Borenović: Posebna sjednica NSRS označiće “početak kraja SNSD-a”

  Podijeli:

  BANJALUKA – Potpredsjednik PDP-a Branislav Borenović smatra da će se zahtjev SNSD-a za sazivanje posebne sjednice parlamenta Srpske u vezi sa radom predstavnika Saveza za promjene u institucijama BiH pretvoriti u svojevrsni “politički sud” u kojem će upravo SNSD morati položiti račune za proteklih osam godina vlasti u Srpskoj i BiH.

  branislav-borenovic-fena
  Potpredsjednik PDP-a Branislav Borenović (FOTO: FENA)

  Borenović, koji je i šef Poslaničkog kluba PDP-a u Narodnoj skupštini Srpske, rekao je na današnjoj konferenciji za novinare u Banjaluci da PDP priprema prva 124 pitanja o “mini aferama” na koje će SNSD morati dati odgovore, ocjenivši da će ova sjednica označiti “početak kraja SNSD-a”.

  On je rekao da su PDP i Savez za promjene u potpunosti spremni za posebnu sjednicu Narodne skupštine Republike Srpske, navodeći da će član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mladen Ivanić i ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak zatražiti aktivno učešće na ovoj sjednici.

  Komentrišući informaciju da je Upravni odbor Centralne banke BiH raspravljao o zahtjevu Predsjedništva BiH da se viškovi rezervi prenesu u takozvani investicioni fond, čime bi entiteti ostali bez 500 miliona KM koji bi bili preusmjereni za finansiranje institucija BiH, Borenović je rekao da su to “izmišljotine” jer je zakonom regulisano kako treba da radi Centralna banka BiH.

  Govoreći o informaciji iz medija da se Fond PIO ponovo zadužuje za dodatnih 100 miliona KM, Borenović je rekao da se mora poštovati zakonska praksa da Narodna skupština mora odobriti sva kreditna zaduženja i garancije.

  “Fond PIO je godinama u ogromnim problemima i deficit ovog fonda iznosi trenutno 215 miliona KM”, kaže Borenović.

  Podijeli:

  Izdvojene vijesti

  Podmetnuli mu 80.000 dolara, moraju da plate 5.000 KM

  Radio-televizija Republike Srpske i bivši urednik informativnog programa javnog servisa Siniša Mihailović moraju da plate 5.000 maraka novinaru BN televizije Vladimiru Kovačeviću zbog klevete. Prvostepenu...

  Eko fond “obasjao” MG Sunce

  Novembra mjeseca prošle godine Fond za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske donio je odluku o dodjeli finansijskih sredstava (ukupno tri i po...

  Elektrokrajina nezakonito reklamira privatna preduzeća, krivične prijave protiv odgovornih

  U septembru mjesecu prošle godine, javno preduzeće "Elektrokrajina" je uz račune za električnu energiju distribuiralo i letke fondacije "Djeca nam se rađala", u kojoj...

  POVEZANE VIJESTI