Početna  /  Borenović odgovorio na prozivke Milorada Dodika
Bosna i Hercegovina Republika Srpska

Borenović odgovorio na prozivke Milorada Dodika

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik juče je na pres konferenciji kritikovao prvog čovjeka Partije demokratskog progresa Branislava Borenovića kao i njegovog stranačkog kolegu Igora Crnadka, u nastavku priče o Predstavništvu RS-a u Izraelu.

Branislav Borenović (FOTO: Moja Hercegovina)
Branislav Borenović (FOTO: Moja Hercegovina)

Podsjećamo, u medijima se danima polemiše o Arieu Livnu, šefu ovog Predstavništva, i njegovoj vezi s Dodikom. Borenović je o ovoj temi za N1 govorio prije nekoliko dana, a nije to promaklo predsjedniku RS-a koji je juče oštro kritikovao lidere Saveza za promjene.

Livne je učinio više za RS nego Crnadak i Borenović zajedno”, objasnio je Dodik, a Borenović je ponovio ranije tvrdnje.

‘’Samo ne znam šta je to konkretno Livne uradio osim što je opustošio budžet Republike Srpske. Skanadlozno je da Vlada Izraela zvanično obavještava BiH da ne postoji Predstavništvo RS-a u ovoj zemlji i da je Dodikov savjetnik nepoželjna osoba u Izraelu. Ovdje se radi o budžetskoj mafiji koja ne preza od otimanja narodnih para. Svake godine 320.000 maraka se uplaćuje za nepostojeće Predstavništvo odnosno za Dodikove drugare. Ovo je bruka i sramota za Republiku Srpsku, ali i direktan napad Dodika na zvanični Izrael’’, prokomentirao je Borenović.

Inače, ministar spoljnih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak održaće danas sastanak u Banjaluci s ambasadorom Države Izrael koji nerezidentno pokriva Bosnu i Hercegovinu Boazom Rodkinom. Očekuje se da će biti govora i u navodnom Predstavništvu RS-a u ovoj zemlji.

0 Shares
0 Shares
Copy link