Početna  /  Borenović izabran za novog predsjednika PDP-a: Cilj preuzimanje Vlade RS
Republika Srpska

Borenović izabran za novog predsjednika PDP-a: Cilj preuzimanje Vlade RS

Branislav Borenović novi je predsjednik Partije demokratskog progresa

ivanic_i_borenovic

Nakon današnjeg Sabora PDP-a, Borenović je rekao da će osnovni ciljevi biti razvoj ekonomije, odlučna borba protiv korupcije i kriminala.

“RS mora bolje”, rekao je Borenović ističući da PDP interesuje preuzimanje Vlade RS, najkasnije 2018.godine te zajedno sa Savezom za promjene zajednički nastupe na lokalnim izborima.

Dosadašnji predsjednik stranke Mladen Ivanić, odlučio da se ponovo ne kandiduje za lidersku funkciju, a doprinos PDP-u u narednom periodu dat će kao počasni predsjednik.

Ivanić smatra da je izabrao pravi trenutak za odluku da preda vođenje stranke mladim snagama.

To je, kaže, PDP izdržao bez turbulencija, a dobili su u rukovodstvu jednu novu energiju.

PDP je, kaže, postavio i neke nove standarde, pa će tako predsjednik stranke biti biran samo u dva mandata.

“Bojkotom rada institucija BiH ništa nećemo promijeniti”

Novoizabrani predsjednik Partije demokratskog progresa (PDP) Branislav Borenović nije siguran da je dobro rješenje prijedlog da se srpski prestavnici u vlasti na nivou Bosne i Hercegovine povuku dok se ne usvoji novi zakon o Ustavnom sudu BiH.

“Povlačenje bi bilo rješenje upravo za one snage koje žele da na tome likuju i to smanjuje prostor strankama iz RS da snažno djeluju. Sve što ne valja u ovoj zemlji treba da promjenimo, pa tako i način kako funkcioniše Ustavni sud BiH, ali to treba da se desi u potpuno normalnim odnosima i razgovorima. To se neće moći uraditi ako bojkotujemo rad institucija BiH”, rekao je Borenović.

Kaže da predstavnici RS treba da se odlučno bore za svoje stavove u svim institucijama, pa i BiH, u kojoj treba da se pitaju i koju treba da vode.

Borenović je potvrdio da će sutra prsustvovati sastanku političkih predstavnika iz RS kod predsjednika RS Milorada Dodika kako bi bio zauzet stav povodom odluke Ustvanog suda BiH o neustavnosti 9. januara kao Dana RS.

Rekao je i da Dan RS treba nastaviti slaviti.

Kaže da su neprihvatljive sve odluke koje se u BiH donose “preglasavanjem jednog, a posebno dva konstitutivna naroda”.

Izvor: Fena

0 Shares
0 Shares
Copy link