Borenović: Ivanić i Govedarica ostaju kandidati Saveza za promjene

 Počasni predsjednik PDP Mladen Ivanić i predsjednik SDS-a Vukota Govedarica definitivno će biti kandidati za člana Predsjedništva BiH, odnosno predsjednika RS, rečeno je danas nakon sjednice Predsjedništva Partije demokratskog progresa.

Branislav Borenović (Foto: Moja Hercegovina)

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović rekao je da ova stranka podržava kontrolu izbornog procesa i da se nada da će za izbore 7. oktobra postojati skener listića.

“Svima nam treba biti cilj da imamo fer i poštene izbore”, rekao je Borenović.

Na pitanje postoje li disonantni tonovi unutar Saveza za promjene, pošto je potpredsjednik NDP-a Zdravko Krsmanović govorio da je bolje da Ivanić bude kandidat za predsjednika RS i da Govedarica nema podršku Krajine, Borenović kaže da je to sve već riješeno i da su Govedarica i Ivanić kandidati.

“U ove izbore ulazimo spremniji nego ikada i naša uvjerenost je realna. Biće važno da u narednih deset dana definišemo zajednički nastup i da vidimo šta predlažu kolege iz drugih stranaka. Ovo će biti prvi put nakon mnogo godina da će iz RS biti predsjedavajući Savjeta ministara BiH”, rekao je Borenović.

On kaže da za NDP ima još nekoliko važnih pozicija.

“Trebaju nam mudri, izvrsni ljudi koji su energični. Ne trebaju nam tenzije i sukobi. Treba nam mudrost i stabilnost”, zaključio je Borenović.

Autor