Petak, 24.01.2020
More

  Borenović: Imaćemo najmlađu ekipu u BiH

  Podijeli:

  BANJALUKA – Nakon što je Branislav Borenović izabran za novog predsjednika PDP-a, ova stranka u narednih petnaestak dana dobiće i nove potpredsjednike i članove Predsjedništva, pišu “Nezavisne”

  branislav-borenovic-fena
  Branislav Borenović , novi predsjednik PDP-a

  “Mislim da će to biti najmlađe predsjedništvo jedne stranke u BiH. Radićemo na što boljoj komunikaciji na terenu, sa svakim članom, simpatizerom i zainteresovanim građaninom kako bismo na bazi ekonomskih i političkih prioriteta izgradili najbolja moguća rješanja koja bi se mogla primijeniti u Vladi RS i institucijama RS”, rekao je juče Borenović.

  Podsjećanja radi, Borenović je na saboru PDP-a, koji je održan u subotu u Banjaluci, a koji je, kako kaže, bio pun emocija i pozitivnog naboja, bio jedini kandidat za predsjednika stranke.

  Dosadašnji lider Mladen Ivanić nije se ni kandidovao, ali je proglašen za počasnog predsjednika stranke.

  Ivanić je izjavio da je izabrao pravi trenutak da vođenje partije prepusti jednoj novoj generaciji.

  “Mi dugogodišnji članovi ćemo i dalje biti PDP-ovi i svojim znanjem pomoći novim liderima da usmjere partiju”, poručio je Ivanić.

  Ono što je neuobičajno za naše prostore jeste da su promjene u ovoj stranci došle bez trzavica i raskola.

  “Promjene kao proces treba shvatiti pozitivno. Pravimo jednu vrlo energičnu ekipu i imamo punu podršku svih mudrih i iskusnih glava u PDP-u koje ćemo uvijek pitati za savjet”, rekao je Borenović.

  Govoreći o ciljevima u narednom periodu, Borenović je rekao da PDP zajedno i u dogovoru sa Savezom za promjene hoće da ima najmanje deset zajedničkih kandidata za načelnike i gradonačelnike u opštinama i gradovima RS te da je cilj i preuzimanje Vlade RS, a ako ne uskoro, onda na izborima 2018. godine.

  “Republika Srpska mora bolje. Želimo da uvedemo novu vrstu ponašanja u institucijama i da na efikasan način možemo mjeriti da li novi stručni ljudi i profesionalno orijentisani rade svoj posao”, rekao je Borenović.

  Podijeli:

  Izdvojene vijesti

  Kako da dizelaš bolje upali na niskim temperaturama

  Stigli su minusi, a svi vozači zbog zimskih vremenskih uslova ispaštaju po takvom vremenu i niskim temperaturama, a posebno vozači automobila sa dizelskim gorivom. Kako...

  Podmetnuli mu 80.000 dolara, moraju da plate 5.000 KM

  Radio-televizija Republike Srpske i bivši urednik informativnog programa javnog servisa Siniša Mihailović moraju da plate 5.000 maraka novinaru BN televizije Vladimiru Kovačeviću zbog klevete. Prvostepenu...

  Eko fond “obasjao” MG Sunce

  Novembra mjeseca prošle godine Fond za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske donio je odluku o dodjeli finansijskih sredstava (ukupno tri i po...

  POVEZANE VIJESTI