Početna  /  Boračka organizacija Nevesinje: Smo svi mi Ratko Mladić
Hercegovina

Boračka organizacija Nevesinje: Smo svi mi Ratko Mladić

NEVESINJE – Opštinska boračka organizacija Nevesinje najoštrije osuđuje jučerašnje izricanje prvostepene kazne doživotnog zatvora generalu Ratku Mladiću bez ijednog materijalnog dokaza da je sam počinio ili naredio neki zločin. U saopštenju za javnost ove organizacije navodi se da je Međunarodni sud u Hagu produžena ruka NATO-a, da presuđuje samo Srbe i da provodi političke odluke.

Boračka organizacija Republike Srpske (FOTO: ilustracija)

Dodali su da nikakve presude neće kod srpskog borca i srpskog naroda promijenti mišljenje o časnom i hrabrom generalu koji je sa svojim vojnicima branio srpska ognjišta sprečavajući da se dogode novi Jasenovci, Jadovna, Prebilovci…

„Mi znamo šta je i kako bilo u minulom krvavom građanskom ratu, znaju to i oni, ali žele da od nas naprave zločince, a od drugih žrtve, hoće da za naše žrtve, njih oko 27.000 niko ne odgovara, da one koji su ih ubijali oslobađaju od krivice. Poručujemo da smo svi mi Ratko Mladić, da smo uvijek bili i da ćemo biti uz našeg generala, dajemo podršku njegovoj porodici i njegovom timu za odbranu u narednim teškim borbama u ovom procesu“, navedeno je u saopštenju.

Opštinska boračka organizacija pozvala je borce i sav srpski narod na jedinstvo,a političare da se udruže u zajedničkom i najvažnijem cilju očuvanja i jačanja Republike Srpske.

0 Shares
0 Shares
Copy link