Početna  /  Bogdanić: Još nije vrijeme za nove smjene direktora bolnica
Bosna i Hercegovina Republika Srpska

Bogdanić: Još nije vrijeme za nove smjene direktora bolnica

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić poručio je nakon smjena direktora tri bolnice u Srpskoj zbog lošeg poslovanja da još nije kucnuo čas da se Vlada zahvali za saradnju ostalim čelnim ljudima takvih zdravstvenih ustanova.

dragan_bogdanic2_mojahercegovina

Bogdanić je rekao da će se i to desiti kada dođe vrijeme.

On je za “Euroblic” dodao da su bivši direktori Univerzitetskog kliničkog centra /UKC/ Srpske, te bolnica u Doboju i Gradišci, vijest o smjeni primili odgovorno, jer je procijenjeno da su ove zdravstvene ustanove imale najlošije finansijsko stanje.

“Menadžerima bolnica pružena je prilika da konsoliduju poslovanje i neki od njih su to učinili. Od novih direktora se očekuje da konsoliduju finansije i dovedu ih u realne okvire. Prethodno rukovodstvo u tome nije uspjelo pa je prilika data drugim ljudima od kojih se očekuje da podvuku crtu i predlože rješenja”, rekao je Bogdanić.

On je naveo da u svakoj od bolnica ima prostora da se domaćinski rasporede raspoloživa sredstva.

Bogdanić je istakao da je Mirko Stanetić prije tri godine vraćen na mjesto direktora UKC-a Srpske jer dobro poznaje tako veliki sistem sistem i njegove boljke, te ima dovoljno energije i znanja da ga organizuje.

On je dodao da je na mjesto vršioca dužnosti direktora UKC-a Srpske doveden Vlado Đajić, jer ima veliko iskustvo, profesionalni kredibilitet, kao i plan i viziju.

“Pred njim je mnogo izazova pa ne želim unaprijed ni da hvalim, ni kudim”, rekao je Bogdanić i dodao da je svjestan svoje odgovornosti na poziciji ministra, te da tu funkciju ne doživljava kao privilegiju, već kao radno mjesto.

0 Shares
0 Shares
Copy link