Bilećki gimnazijalci nagrađeni na konkursu “Zašto je kultura meni važna”

BILEĆA – Osmoro učenika Srednjoškolskog centra “Golub Kureš” iz Bileće nagrađeni su na likovnom i literarnom konkursu Ministarstva prosvjete i kulture „Zašto je kultura (meni) važna“ i ovih dana boravili su u Andrićgradu, gdje su sa još 34 učenika iz Republike Srpske stvarali zajedničke umjetničke radove.

Bilećki gimnazijalci

Bilećki gimnazijalci nagrađeni su u oblasti likovne kulture i filma, a u Andrićgradu boravili su zajedno sa profesorom likovne kulture iz ove škole Tatjanom Topalović koja je bila i njihov mentor u radu.

Sekcija za likovnu umjetnost edukativnog kampa u Andrićgradu je oslikala mural koji će ostati kao trajna uspomena na njihov boravak i svojevrstan poklon Višegradu.

Učenica Srednjoškolskog centra „Golub Kureš“ iz Bileće Sara Milošević, jedna je od šest učenika nagrađenih u oblasti likovnog stvaralaštva, koji će zajednički rad na likovnoj radionici ostaviti Višegradu u nasljeđe.

„Zajedno sa našom mentorkom Majom Batanić, odabrali smo da radimo motiv jedne ptice na zidu.  Mnogo sam zadovoljna jer je ovo za mene jedno novo i nezaboravno iskustvo, i kada je riječ o nastajanju murala i kada je riječ o novim poznanstvima i drugarstvu u kojem uživamo“, rekla je  Sara Milošević i dodala da je srećna zbog prilike da bolje upozna Višegrad i Andrićgrad  te poseban ponos iskazala zbog toga što će ovim radom ostaviti jedan snažan pečat zajedničkog  talenta i učešća na konkursu „Zašto je kultura (meni) važna“.

Osim nje svoj doprinos ovom vrijednom umjetničkom djelu dali su i ostali članovi likovne sekcije bilećke gimnazije Dragana Delić, Marta Vujnović i Sara Milošević.

Članovi dramske sekcije  SŠC “Golub Kureš” iz Bileće Božidarka Radmilović, Jovana Rogan, Darija Papić, Marija Samardžić i Andrej Vukoje  učestvovali su u filmskoj radionici mentora Marka Šipke.

U okviru boravka u Višegradu, za sve učesnike kreativne radionice  upriličen je i prijem kod načelnika opštine Višegrad Mladena Đurevića, koji je izrazio posebno zadovoljstvo zbog prilike da bude domaćin tolikom broju talentovanih učenika iz cijele Republike Srpske.

 

 

 

 

Autor