Održana bilećka “Somovijada”: Najbolji ulov težak 6,9 kilograma

BILEĆA – Sava Samardžić i Tomo Kapor iz Bileće, sa ulovom teškim 6,9 kilograma, pobjednici su 18. bilećke “Somovijade” koja je u organizaciji splava i restorana “Apolon” održana danas na Bilećkom jezeru.

Najmasovnija “Somovijada” do sada (Foto: Moja Hercegovina)

Pobjednik ovogodišnje “Somovijade” Sava Samardžić, koji inače živi u Švajcarskoj, za “Moju Hercegovinu” je rekao da prvi put učestvuje na ovom takmičenju i izrazio je zadovoljstvo načinom na koji je sve organizovano.

„ Inače volim ribolov, volim da se vozim čamcem po Bilećkom jezeru, pa sam htio da učestvujem na „Somovijadi“ ove godine. Vrhunski je sve proteklo, pošli smo da vidimo kako to sve ide, a eto osvojili smo prvo mjesto. Nije bilo teško, sem vrućine ništa nije bilo neugodno, više je bilo zabave i druženja“, rekao je Samardžić.

Sava Samardžić i Tomo Kapor pobjednici “Somovijade” (Foto: Moja Hercegovina)

Drugo mjesto danas je osvojila ekipa u čijem sastavu su bili: Željko Milojević, Predrag Kurdulija i Mirko Ćelović. Njihov ulov bio je težak 5,9 kilograma.

Drugoplasirana ekipa (Foto: Moja Hercegovina)

Ulov težak 3,3 kilograma bio je dovoljan za treće mjesto ekipi iz Bileće koju su činili: Đorđe Inić, Marko Šešlija i Nebojša Antović.

Treće mjesto na ovogodišnjoj “Somovijadi” (Foto: Moja Hercegovina)

Svakoj nagrađenoj posadi dodijeljeni su pehari, diplome i ribolovački štapovi.

Najstariji takmičar na ovogodišnjoj “Somovijadi” bio je Mihajlo Glogovac, dok je najmlađi bio Uroš Anđelić.

Kao i prethodnih godina, i ove je pored ribolova na soma, organizovano i takmičenje u spremanju riblje čorbe. Nagrada je ove godine otišla u ruke ekipama iz Aleksinca i Podgorice.

Ekipe iz Aleksinca i Podgorice najbolje u spremanju riblje čorbe (Foto; Moja Hercegovina)

Ovogodišnja “Somovijada” je jedna od najmasovnijih do sada, budući da su učešće uzele 23 ekipe.

Milena Koprivica

Autor