Bilećanka Tijana Bošković najbolja odbojkašica Evrope

BILEĆA – Kako Mocart sport (Mozzart sport) saznaje Tijana Bošković će na svečanosti u Moskvi biti proglašena za najboljeg pojedinca u ženskoj odbojci za tekuću godinu. Svečana ceremonija u organizaciji CEV-a (Evropske odbojkaške federacije) će se održati u petak, a Boškovićeva je više nego zasluženo osvojila priznanje najbolje Evropljanke u ženskoj odbojci.

Tijana Bošković

Tijana je ove godine sa reprezentacijom Srbije osvojila zlatnu medalju na EP u Azerbejdžanu. Dominirala je tokom kompletnog turnira, a posle fenomenalne partije u finalu protiv Holanđanki je proglašena za MVP prvenstva. Prije toga je sa nacionalnim timom osvojila bronzanu medalju na svjetskom Gran priju gdje je proglašena za najboljeg korektora takmičenja.

Sa turskim Ezačibašijem je u prvoj polovini godine bila učesnica fajnal-fora Lige šampiona, a prije toga i najbolji korektor Svjetskog prvenstva za klubove u Japanu gdje je njen tim zauzeo četvrto mjesto. Boškovićeva je sa sjajnim igrama nastavila i u novoj sezoni. Njen Ezačibaši je prvi na tabeli u najjačoj ligi Evrope, a tokom nedjelje je blistala u velikom derbiju protiv Vakifbanka. Ezačibaši je pregazio velikog rivala i aktuelnog evropskog šampiona sa 3:0, a mlada Hercegovka je u tom meču osvojila 23 poena uz fenomenalan procenat uspješnosti u napadu od 63 odsto.

Tagovi:
Autor