Početna  /  Bilećani ponovo birali Aleksića, neizvjesno nekoliko odborničkih mjesta
bileća Hercegovina Vijesti

Bilećani ponovo birali Aleksića, neizvjesno nekoliko odborničkih mjesta

BILEĆA – Bilećani su odlučili da kandidatu SNSD-a Miljanu Aleksiću daju povjerenje za još jedan mandat na čelu svoje opštine. Nisu prebrojani glasovi sa samo jednog biračkog mjesta, pa je nekoliko odborničkih mandata još uvijek neizvjesno.

Raskrsnica kod zgrade opštine, na kojoj bi bio početak šetališta (FOTO: Moja Hercegovina)
(FOTO: Moja Hercegovina)

U trci za novi mandat Miljana Aleksića podržalo je ukupno 4.116 glasača, dok je kandidatu Saveza za promjene Miloradu Vojnovića povjerenje ukazalo 3.260 glasača.

U Bileći je trenutno neobrađeno samo jedno biračko mjesto, a prema tim podacima, najviše glasova među strankama ubjedljivo je dobio SNSD – 2.060. Posle njega, najviše glasova dobio je SDS – 1.033. Za SRS RS glasalo je 800 Bilećana, za SRS Srpska u sigurne ruke 671, za DNS 511, za SNS 452, za Ekološku partiju RS 349, a za SP 311. Manje od toga dobili su: NDP – 282 glasa, Ujedinjena Srpska 271, PDP 221 i PUP 81.

U novom skupštinskom sazivu sjediće pet odbornika SNSD-a: Ljubo Vuković, Miodrag Čorlija, Predrag Čuknić, Blažo Vujović i Radoslav Brčić.

SDS će imati tri odbornika: Gligora Samardžića, Miodraga Uljarevića i Mata Vujovića. Srpsku radikalnu stranku RS-a zastupaće Dragan Babić i Branko Aleksić, dok će Srpsku radikalnu stranku Srpska u sigurne ruke zastupati Dražen Dunđer i Marko Prodanović.

Ostalim strankama koje su ušla u novi skupštinski saziv pripao je po jedan mandat i to: Slavku Dangubiću iz DNS-a, Nemanji Papiću sa liste Ekološke partije RS, Slobodanu Čomiću iz Socijalističke partije, Branki Radmilović iz NDP-a i Saši Radanu iz Ujedinjene Srpske.

Neizvjesno je odborničko mjesto SNS-a, a za njega se bore Tihomir Papić i Lazar Kapor. Prema sadašnjim podacima, Kapor je u prednosti za dva glasa.

Neizvjesno je i da li će se u novom sazivu Skupštine naći i PDP, čijem kandidatu Srđanu Roganu fali pet glasova da pređe cenzus. Prema našim saznanjima, čeka se brojanje glasova koji pristižu poštom.

U dosadašnjem skupštinskom sazivu u Bileći nije se moglo jasno odrediti koje stranke su bile okupljene oko vladajuće strukture, a koje su činile opoziciju. Neizvjesno je i kakav će odnos snaga biti u novom sazivu.

Jelena Denda Borjan

0 Shares
0 Shares
Copy link