Bilećani ispratili još jednu generaciju maturanata (FOTO)

BILEĆA – Srednjoškolski centar „Golub Kureš“ iz Bileće večeras je na matursko veče ispratio još jednu generaciju maturanata. Kao i svake godine, bilećki maturanti su i večeras svečano prodefilovali svojim gradom, praćeni pogledima sugrađana.

Bilećki maturanti (Foto: Moja Hercegovina)

Iako znatno malobrojniji nego prošle godine, maturanti su večeras zablistali u elegantnim odijelima i svečanim toaletama, ne sakrivajući  pomiješane emocije koje su bile vidljive na njihovim licima.

Direktorka SŠC „Golub Kureš“ Zdravka Milićević imala je samo riječi hvale za ovu generaciju maturanata, rekavši da će ostati upamćeni kao najviše nagrađivana generacija.

„Ove godine imamo 82 maturanta, 49 učenika gimnazije i 33 ekonomskih tehničara. Ova generacija će ostati zapamćena po brojnim priznanjima, medaljama, peharima. Nije bilo takmičenja, od školskog do republičkog, gdje nisu redovno osvajali medalje. Bili su prestižni na svim takmičenjima, zreli su, pamtićemo ih dugo po tome“, za „Moju Hercegovinu“ rekla je Milićević.

Zdravka Milićević (Foto: Moja Hercegovina)

Za izuzetan uspjeh tokom školovanja, priznanje đaka generacije ove godine pripašće Ivanu Samardžiću. Kako je izjavio za naš magazin, uz malo truda i volje rezultati se mogu lako postići.

„Nije bilo teško postići ovaj uspjeh, uz malo truda, rada i uz pomoć profesora sve se može postići. Planiram da najvjerovatnije upišem elektrotehniku“, rekao je Samardžić za naš magazin.

Ivan Samardžić (Foto: Moja Hercegovina)

Nakon svečanog defilea, maturanti će proslavu maturske večeri nastaviti tradicionalno u bilećkom Domu kulture. U galeriji pogledajte kako su bilećki maturanti izgledali večeras:

Milena Koprivica

Autor