Početna  /  Bileća: Tamaš Farkaš i Jelena Ječanski pobjednici plivačkog maratona
Hercegovina

Bileća: Tamaš Farkaš i Jelena Ječanski pobjednici plivačkog maratona

BILEĆA – Tamaš Farkaš iz Bačke Topole pobjednik je glavne trke na pet kilometara Prvog međunarodnog plivačkog maratona koji je danas održan na Bilećkom jezeru. U ženskoj konkurenciji pobjedu je odnijela Jelena Ječanski iz Novog Sada.

Tamaš Farkaš i Jelena Ječanski (Foto: Moja Hercegovina)

Tamaš Farkaš  je izrazio zadovoljstvo svojim nastupom na današnjem takmičenju kao i organizacijom maratona. Farkaš se već pet godina bavi plivanjem i nacionalni je prvak Srbije u maratonima na pet i deset kilometara.

„Zadovoljan sam sa svojim nastupom. Ja sam na mnogo mjesta plivao, a ovdje je voda jako lijepa, čista,providna. Unutra je bilo malo talasa ali to se često dešava. S obzirom na to da je prvi put napravljen maraton, rijetko gdje je ovako lijepo organizovano“, rekao je Farkaš novinarima.

U ženskoj konkurenciji stazu dugu pet kilometara najbrže je preplivala Jelena Ječanski iz Plivačkog kluba „Vojvodina“ iz Novog Sada kojoj je to pošlo za rukom za sat vremena i šest minuta. Nakon trke, Ječanski je  rekla da je takođe vrlo zadovoljna načinom na koji je ovaj maraton organizovan i kako je protekla sama trka.

„Trka je bila veoma dobra. Mislim da sam dobro otplivala. Mogu da kažem da je bila jedna od boljih trka u mojoj karijeri. Jako mi se sviđa organizacija. Prvi put sam u Bileći i zadovoljna sam kako je sve proteklo“, rekla je Ječanski.

Pobjednicima su uručeni kameni pehari koje je specijalno za ovu priliku isklesao Bilećanin Dragiša Svorcan.

Uskoro opširnije…

0 Shares
0 Shares
Copy link