Početna  /  SO Bileća: Srđan Rogan ponovo predsjednik Skupštine, Dangubiću smeta pisanje “Moje Hercegovine”
bileća Hercegovina

SO Bileća: Srđan Rogan ponovo predsjednik Skupštine, Dangubiću smeta pisanje “Moje Hercegovine”

BILEĆA –  Nakon što je prije nekoliko dana donio odluku da svoju podršku da načelniku Miljanu Aleksiću i formira skupštinsku većinu sa odbornicima okupljenim oko njega, Srđan Rogan je na današnjoj sjednici izabran za predsjednika Skupštine Opštine Bileća.

Skupština opštine Bileća (FOTO: Moja Hercegovina/arhiv)

Za Rogana je glasalo deset odbornika, dok ih je sedam bilo protiv. Dva glasačka listića su bila nevažeća.  Isti broj glasova je dobio i Branko Aleksić koji je danas izabran za potpredsjednika Skupštine Opštine Bileća.

Na pitanje novinara kako je od oštrog opozicionara i kritičara vlasti načelnika Miljana Aleksića postao njegov saradnik, Rogan je izjavio da ga je načelnik “konkretnim djelima” uvjerio da u Bileću stižu novi projekti koji će biti u svrsi prosperiteta ove opštine.

Pri tome, Rogan kaže da je na njegovu odluku naročito pozitivno uticala donacija Vlade Srbije za izgradnju vodovoda u bilećkom selu Baljci.

  “Tačno je da smo u proteklih godinu dana načelnik i ja u političkom smislu imali neke nesuglasice i neslaganja međutim u zadnjih dvadesetak dana i više načelnik je konkretnim djelima me ubijedio da treba da mu dam podršku. Miljan Aleksić me je uvjerio da opština ima rješenje i da će se krenuti uzlaznom putanjom. Nastupam kao lokalpatriota želeći da se nešto napredno uradi u ovom gradu a mislim da je uvođenje vodovoda u brojno selo jedna velika i značajna stvar“, naveo je Rogan.

Srđan Rogan (Foto: Moja Hercegovina /arhiv)

On je kategorično negirao tvrdnje pojedinih odbornika da je za svoju političku odluku dobio novac.

„To je glupost, jedna notorna laž da sam potkupljen. Niti mi je ko nudio niti sam ja tražio, niti bih uzeo od bilo koga jednu marku za političku odliku“, tvrdi Rogan.

Načelnik Opštine Bileća Miljan Aleksić, rekao je da stanje u Bileći nije ni približno loše kao što to „neki anti Bilećani“ nastoje da predstave. Aleksić tvrdi da Bileća živi solidno te da su pred njom brojni projekti koji će unaprijediti životni standard građana.

„Bileća živi solidno i u  toku ljeta postaje najveće gradilište. Vučić je odobrio 600.000 maraka za Bileću. Imamo još projekata  u planu: asfaltiranje puteva  i nadam se da će svako selo u narednih godinu dvije dobiti pitku vodu. Sve ostalo su izmišljotine i laži“, kaže načelnik Aleksić.

Miljan Aleksić (Foto: Moja Hercegovina/arhiv)

Nasuprot tome, Dražen Dunđer je mišljenja da ni sadašnja većina neće dugo potrajati te da se Bileća nema čemu dobrom nadati sa aktuelnim predsjednikom Skupštine Srđanom Roganom.

„Načelnik se hvali sa Vučićem. Da je on dolazio do njega nikad to Bileća dobila ne bi. Srđan Rogan nije ništa uradio za dobro Bileće“, naveo je Dunđer.

Dražen Dunđer (FOTO: Moja Hercegovina/arhiv)

Današnja sjednica Skupštine Opštine Bileća nije se mnogo razlikovala od prethodnih, osim toga što je odborniku DNS-a Slavku Dangubiću naročito zasmetalo pisanje portala „Moja Hercegovina“ od prije neki dan u kome smo naveli tačne i precizne podatke, javno objavljene na sajtu Poreske uprave RS, o dugovanjima javnih institucija Opštine Bileća prema Poreskoj upravi Republike Srpske.

Slavko Dangubić (FOTO: Moja Hercegovina/arhiv)

U članku su navedeni i podaci o dugovanjima privatnih preduzeća bilećkih odbornika,između ostalih i Dangubićevog „Meteora“, što je gospodin Dangubić i komentarisao na način da to nije bilo u redu s naše strane, braneći se time da su ta dugovanja još iz 2004. godine.

Današnja sjednica imala je samo četiri tačke dnevnog reda. Bilećki odbornici razriješili su Komisiju za izbor i imenovanje, te izabrali novu, čiji predsjednik je Ljubo Vuković. Zamjenik predsjednika je Miodrag Čorlija, a za članove su izabrani Gligor Samardžić, Marko Prodanović i Slavko Dangubić.

Milena Koprivica

 

13 Shares
13 Shares
Copy link