Početna  /  Bileća: Srđan Rogan napustio skupštinsku većinu, Vučurević kaže da je u pitanju “zezanje”?
Hercegovina

Bileća: Srđan Rogan napustio skupštinsku većinu, Vučurević kaže da je u pitanju “zezanje”?

BILEĆA –  Srđan Rogan odbornik PDP-a u Skupštini Opštine Bileća potvrdio je za “Moju Hercegovinu” da je napustio aktuelnu skupštinsku većinu koja je formirana prije svega 11 dana kada su tadašnju napustili Radoslav Brčić i Saša Radan.

Srđan Rogan (Foto: Moja Hercegovina)

Za naš portal Rogan kaže da je glavni razlog njegove odluke to što je zaključio da novoformirana skupštinska većina “ne bi mogla da funkcioniše na pravi način”.

Rogan ističe da je siguran u svoju odluku, te da je donio jer želi da radi u interesu građana Bileće, kao što je i do sada radio, ali nije precizirao šta je tačno uradio za interes građana Bileće za godinu i po dana mandata u Skupštini Opštine.

“Ja ću sada biti prozivan kao izdajnik, ali siguran sam da je moja odluka ispravna i da će ona biti u interesu svih građana Bileće.Sramotno je da Skupština ne može da funkcioniše godinu i po dana. Nije bitno ko je koja stranka, već je bitno da  “neki ljudi” pokušaju da urade nešto za Bileću”, navodi Rogan.

Na pitanje na koje ljude tačno misli, da li je to većina okupljena oko SNSD-a, Rogan kaže da sadašnju većinu ne čini samo SNSD, ali on smatra da je jedino rješenje za postavljanje Bileće na stabilne noge da se pruži podrška načelniku Opštine Miljanu Aleksiću.

Odbornik Srpske radikalne stranke “Dr Vojislav Šešelj” Dražen Dunđer, za naš magazin kaže da nije iznenađen Roganovim napuštanjem, te tvrdi da je on čovjek sitnih interesa.

“Srđan Rogan nikad nije bio s nama. On juri samo svoj vlastiti interes. Podsjetio bih ga samo šta je pričao nedavno za SNSD i načelnika kako su zadužili grad i slično. Glupo je da takav čovjek priča o dobrobiti Bileće”, tvrdi Dunđer.

Dražen Dunđer (Foto: Moja Hercegovina)

Ipak, on smatra da ni ova većina neće biti dugog vijeka, te da će Rogan vjerovatno biti isključen iz stranke.

“Mislim da ni ova većina vjerovatno neće uspjeti. Srđan Rogan nema podršku opštinskog odbora PDP –a za ovo što radi, i mislim da će ga rukovodstvo na večerašnjem sastanku isključiti iz stranke”, kaže Dunđer.

Sa druge strane, Rogan nije upoznat sa time da li mu kao i kolegi iz SNSD-a Radoslavu Brčiću slijedi isključenje i  mišljenja je da je ova odluka dobra za njegovu partiju.

“Ja nisam u toku sa time da ću biti isključen iz stranke. Mislim da je ova odluka dobra za partiju. Nisam još sreo čovjeka koji se bori da bude u opoziciji”, navodi Rogan.

Iako nam je Srđan Rogan lično potvrdio da je napustio skupštinsku većinu te da će dati podršku Miljanu Aleksiću,  zanimljivo, Slavko Vučurević predsjednik Gradskog odbora PDP-a Trebinje, kaže da to nije istina već da se Rogan samo “zeza”.

Nije istina da je Rogan napustio većinu. On se samo zeza. Večeras ćemo na sastanku pričati o predizbornim aktivnostima”, za naš portal je izjavio Vučurević.

Slavko Vučurević (Foto: Moja Hercegovina)

Da li je u pitanju “zezanje” ili istinska odluka biće poznato već na sljedećoj sjednici Skupštine Opštine Bileća, koja će se kako nezvanično saznajemo, održati sljedeće sedmice.

Bilo kako bilo, čitava politička situacija u Bileći već mjesecima pokazuje da se ovdje ipak radi o “zezanju”, ali očito je da se svi odbornici u Skupštini Opštine Bileća dobro zabavljaju i šale (sprdaju) sa građanima Bileće.

Najčudnije je što Bilećani sve posmatraju nijemo i ne rade ništa da tu zabavu prekinu.

Milena Koprivica

0 Shares
0 Shares
Copy link