Bileća: Radnici “Komusa” prekinuli štrajk

BILEĆA – Radnici bilećkog “Komusa” danas su se u popodnevnim časovima vratili na posao, čime je prekinut sedmodnevni štrajk, potvrđeno je za naš magazin iz ovog preduzeća.

“Uplaćen je dio sredstava koji smo zahtijevali od Opštine Bileća i radnici su danas u popodnevnim satima krenuli sa čišćenjem grada. To je nekih 40.000 maraka za koje su mi iz Odjeljenja za finansije Opštine Bileća rekli da su već prebacili na naš račun. Ujutru ćemo najvjerovatnije uplatiti platu za januar mjesec i doprinose za novembar mjesec”, rekao je za “Moju Hercegovinu” Milan Vučinić, v.d. direktora “Komusa”.

Kako je Vučinić objasnio, danas je dogovoreno sa radnicima da ujutru počnu sa radom ranije kako bi se bilećke ulice što prije očistile i dovele u normalno stanje.

“Jedan dio radnika smo angažovali da počne sa čišćenjem velikih kontejnera od pet kubika.Bitno je da su radnici sada zadovoljni platom i doprinosom, a ovo ćemo rješavati u narednim danima. Vidjećemo kako će se stvari odvijati poslije ovoga, zaključio  je za “Moju Hercegovinu” Milan Vučinić, direktor “Komusa”.

Uslijed sedmodnevnog štrajka komunalnih radnika najviše su ispaštali Bilećani jer su kontejneri bili zatrpani smećem pa su građani bili primorani da ga odlažu i pored kontejnera.

Milena Koprivica

 

 

Autor