Početna  /  Bileća: Priređena retrospektivna izložba slika
bileća Hercegovina

Bileća: Priređena retrospektivna izložba slika

BILEĆA – Retrospektivna izložba slika nastalih u prvoj deceniji likovne kolonije “Gacko-Klinje” predstavljena je sinoć u galeriji SPKD “Prosvjeta” iz Bileće, u sklopu obilježavanja Ćorovićevih susreta pisaca.

U deset godina ovog likovnog saborovanja nastalo je preko 300 djela različitih tehnika, čiji su autori neki od najuspješnijih slikara sa prostora Republike Srpske, Crne Gore i Srbije.

Posjetioci su sinoć mogli vidjeti selekciju djela koju su izvršli akademski slikari Jelena Glogovac – Savić i Drago Vučić. Izložbu je otvorio Nikola Kusovac, istoričar umjetnosti.

Akademski slikar iz Bileće, Drago Vučić, rekao je da je kroz deset saziva likovne kolonije “Gacko-Klinje” prošlo mnogo značajnih imena iz svijeta likovne umjetnosti, te da je to bio lijep period razmjene iskustava i druženja.

Drago Vučić (Foto : Moja Hercegovina)

“Mislim da se ovaj događaj može uvrstiti u one koji će ostati trajni u razvoju likovne scene Republike Srpske. Rijetki su, inače, ovakvi događaji kod nas. Mislim da ih treba biti mnogo, mnogo više“, istakao je Vučić na sinoćnjoj izložbi.

Milena Koprivica

0 Shares
Oznake
Copy link
Powered by Social Snap