Početna  /  Bileća: Predstavljena monografija o Hercegovačkom korpusu
Hercegovina

Bileća: Predstavljena monografija o Hercegovačkom korpusu

 BILEĆA – U okviru današnjeg obilježavanja Vidovdana u kasarni “Bilećki borci” u Bileći, promovisana je i knjiga „Hercegovački korpus Vojske Republike Srpske“ – monografija od 600 strana koju su pisali pripadnici Vojske RS.

Nikola Šegrt, pukovnik u penziji, jedan je od stvaralaca ove monografije koji je rekao da je knjiga posvećena Vojsci Republike Srpske koja je za relativno kratak period odigrala vrlo značajnu ulogu za srpski narod na teritoriji Hercegovine i RS.

„Meni je danas pripala čast da u ime izdavačkog savjeta koji je radio na knjizi ‘Hercegovački korpus Vojske RS’ zvanično objavim da je knjiga završena, da je promovišem i da na određen način preko nadležnih opštinskih boračkih organizacija knjigu dostavim onima kojima je namijenjena, boračkom sastavu, građanima Hercegovine i šire“, rekao je Šegrt.

Nikola Šegrt (Foto: Moja Hercegovina)

Ova monografija sastoji se od tri dijela, a, kako je rečeno na promociji, njen najznačajniji i središnji dio je spomenica u kojoj je objedinjeno 2.211 pripadnika Hercegovačkog korpusa Vojske RS koji su poginuli na teritoriji Hercegovine.

Milena Koprivica

65 Shares
Copy link
Powered by Social Snap