Početna  /  Bileća: Otvoren kutak za mlade – mladi Bilećani dobili svoju “Oazu”
bileća Hercegovina

Bileća: Otvoren kutak za mlade – mladi Bilećani dobili svoju “Oazu”

BILEĆA –Neformalna grupa mladih iz Bileće koja djeluje u okviru Medjunarodne organizacije za migracije (IOM) u sklopu projekta “Podrška mladima u lokalnim zajednicama” otvorila je sinoć u prostorijama Doma kulture u Bileći kutak za mlade koji su nazvali “Oaza”.

 

Mladi Bilećani dobili svoj kutak (Foto: Moja Hercegovina)

Lokalni koordinator IOM-a Željka Kokotović istakla je da će im ova prostorija mnogo značiti jer pored toga što su mladi u Bileći dobili prostor za druženje, ova prostorija je pogodna za održavanje raznih radionica.

“Sama ideja je proistekla iz toga što mladi u Bileći nemaju takvu vrstu prostorije u kojoj bi se mogli okupljati bez potrebe da plaćaju nešto, da na bilo koji način moraju da troše novac već samo da se okupljaju i da se druže. To je bila početna ideja ali bez obzira na to prostorija će da koristi u daljoj  implementaciji naših akivnosti, dakle radionica koje mi organizujemo u okviru projekta Podrška mladima u lokalnim zajednicama u BiH”, rekla je Kokotović.

Ona je izrazila zahvalnost Opštini Bileća koja im je ustupila prostoriju Doma kulture na trajno korištenje  i JP “Vodovod” koji su je opremili i prilagodili njiima.

Članica neformalne grupe mladih i učenica trećeg razreda gimnazije Darija Kuljić izrazila je zadovoljstvo zbog realizacije ove ideje, naglasivši da će im ovaj  prostor najviše značiti u smislu razvoja socijalne inteligencije i razmjene ideja.

S lijeva na desno: Darija Kuljić i Željka Kokotović (Foto: Moja Hercegovina)

“Mislim da će ova prostorija dosta značiti mladim ljudima u Bileći radi druženja, sklapanja novih prijateljstava kao i sa psihološkog gledišta radi socijalizacije mladih i razvoja socijalne inteligencije. Mislim da će mladi ljudi u Bileći cijeniti ovaj projekat i mislim da će se sve uloženo u projekat isplatiti”, zaključila je Kuljić.

Milena Koprivica

242 Shares
Oznake
242 Shares
242 Shares
Copy link