Početna  /  Bileća: Osnovna škola “Sveti Sava” dobija novi izgled – za rekonstrukciju 700 hiljada maraka
Hercegovina

Bileća: Osnovna škola “Sveti Sava” dobija novi izgled – za rekonstrukciju 700 hiljada maraka

BILEĆA – Osnovna škola “Sveti Sava” će zahvaljujući učešću u projektu energeteske efikasnosti dobiti sasvim novi izgled. Zvaničnom otvaranju radova prisustvovali su direktor ove škole, Miodrag Parežanin, narodni poslanik Radovan Vuković, kao i predstavnici izvođača radova.

Foto: Moja Hercegovina
Foto: Moja Hercegovina

Radovima će biti obuhvaćena kompletna izmjena rasvjete u školi, fasada sa termoizolacionim materijalima, a posebnu pažnju privukao je novi model grijanja koji će koristiti pelet kao materijal za grijanje koji je, kako je istakao direktor škole, mnogo jeftiniji, zdraviji i čistiji za razliku od lož ulja koji se do sada koristio.

“Škola će za 40 do 50 odsto imati bolje grijanje i bolju uštedu po pitanju finansija. Što se tiče procjene vrijdnosti radova ona je oko 700 hiljada maraka. Ogromna cifra i ogroman projekat koji će se realizovati od strane Ministarstva za prostorno uređenje, građevnarstvo i ekologiju preko Svjetske banke i UNDP-a (Razvojni program Ujedinjenih nacija)” , objasnio je Parežanin.

Miodrag Parežanin
Miodrag Parežanin

Osim toga, potpisan je Memorandum o saradnji između škole i Ministarstva prosvjete i kulture koji je vezan za ovaj projekat, a Miodrag Parežanin je iskazao zahvalnost prema lokalnoj zajednici koja je omogućila izdavanje građevinske dozvole.

Narodni poslanik Radovan Vuković iskazao je zadovoljstvo zbog učešća Osnovne škole „Sveti Sava“ u ovom projektu, pritom izrazivši zahvalnost prema Vladi i ministarki Srebrenki Golić.

„Čestitam direktoru ove škole, zahvaljujem se Vladi RS, a posebno ministarki Golić koja je učinila sve da obezbijedi ova sredstva. Da se ova škola na neki način doradi i uradi sve što na njoj treba” , rekao je Vuković.

Dodao je još da ovo nije prvi put da se obezbjeđuju redstva za ovu školu i naglašava da je lokalna zajednica često uz pomoć Vlade i Ministarstva intervenisala kada je zatrebala pomoć ovoj školi.

Radovan Vuković
Radovan Vuković

Obren Ristić, predstavnik firme „Keso promet“ iz Zvornika koja je glavni izvođač radova u ovom projektu rekao je da će sve učiniti da završe projekat u tačno predviđeno  roku.

„Danas je uvođenje u posao, nadzorni će nas uputiti i praktično ćemo sa današnjim danom početi sa radovima“ , rekao je Ristić.

Pojasnio je da zbog početka sezone grijanja radovi trebaju da se završe što je brže moguće kako bi škola bila spremna za sezonu grijanja.

Rok za izgradnju jeste 60 dana gdje se očekuje da će se radovi završiti do 23. novembra.

Miloš Bajović

127 Shares
127 Shares
127 Shares
Copy link