Početna  /  SO Bileća: Opozicionari zahtijevaju hitno održavanje sjednice
bileća Hercegovina

SO Bileća: Opozicionari zahtijevaju hitno održavanje sjednice

BILEĆA – Dok se spekuliše da sjednica bilećke Skupštine nema, jer u vladajućoj koaliciji postoji raskol, iz Bileće stiže i slika razjedinjene opozicije. Bilećki opozicionari danas su htjeli da predaju zahtjev za hitno zakazivanje kolegijuma skupštine, ali nisu uspjeli, jer su ostali bez saglasnosti koalicionog SDS-a.

Skupština Opštine BilećaFoto: Moja Hercegovina

Odbornik opozicione Srpske radikalne stranke “Dr Vojislav Šešelj” Dražen Dunđer tvrdi da je skupštinska većina ponovo upitna, a sjednicu je, smatra, neophodno održati što prije, jer u Bileći mnogo toga ne funkcioniše kako treba.

“Osim nedavnog štrajka u Domu zdravlja, u Bileći trenutno postoji i niz drugih problema, među kojima su najznačajniji: negativan revizorski izvještaj, neimenovanje načelnika odjeljenja u opštinskoj administraciji, te brojna dugovanja opštine”, smatra Dunđer.

Dražen Dunđer

Sa druge strane, Dunđer kritika nije poštedio ni aktuelnu opoziciju u bilećkoj Skupštini, pa je tako za odbornike SDS-a, zbog odbijanja da potpišu današnji zahtjev za sazivanje kolegijuma, rekao da rade nesavjesno i da se ne ponašaju kao opozicija.

U lokalnom odboru SDS-a, pak, tvrde drugačije. Odbornik ove stranke Miodrag Uljarević za “Moju Hercegovinu” je rekao da se njihova stranka slaže sa Dunđerovim prijedlogom, ali da odluku o saglasnosti ne mogu da donesu dok se ne konsultuju sa odborom Srpske demokratske stranke. I Uljarević je mišljenja da u Bileći nema stabilne skupštinske većine.

„To ćemo u toku današnjeg dana završiti. Kolegijum će biti predat sutra. Nema stabilne većine ni sa jedne, ni sa druge strane. Mi iz SDS-a nećemo sigurno podržavati nikoga da uhljebimo jednog ili dva čovjeka. Bez interesa Srpske demokratske stranke i građana Bileće to neće moći“, tvrdi Uljarević i dodaje da odbornici SDS-a ostaju na opozicionoj strani.

Miodrag Uljarević

Pored neslaganja sa kolegama iz opozicionog bloka, Dunđer je danas uputio niz optužbi u vezi sa potpisanim sporazumom o rekonstrukciji vodovodne mreže. Naime, on tvrdi da je tender za izvođača radova nezakonito sproveden, te da je posao dobila firma koja je za 300.000 KM  bila skuplja od firme „HP Investit“ iz  Mostara koja je, takođe, bila u konkurenciji.

Međutim, načelnik opštine Bileća Miljan Aleksić negira Dunđerove optužbe. Aleksić tvrdi da je tender sproveden u skladu sa zakonom, te da nikakvih malverzacija nije bilo.

„Firma koja je bila jeftinija nije imala sve potrebne papire pa tako nije mogla ni da učestvuje na tenderu, za razliku od ove druge koja je imala sve regularno i koja će sigurno uraditi posao kako treba i  većinom uzeti radnu snagu iz Bileće. Dakle, neće dovoditi ljude sa strane“, kaže Aleksić za „Moju Hercegovinu“.

Miljan Aleksić

Na pitanje zašto još uvijek nema sjednice Skupštine opštine, načelnik kaže da su razlog tome godišnji odmori, te da će sjednica biti održana uskoro. On je izrazio nadu da će skupštinska većina, ipak, ostati. Aleksić se požalio i na izuzetno lošu godinu kada su finansije u pitanju, i najavio novo kreditno zaduženje opštine.

„Ja se nadam da će većina ostati, da ćemo imenovati sve načelnike odjeljenja i da ćemo izglasati kreditno zaduženje, jer stvarno je haotično stanje. Ovakva godina nije nikad bila. Vrlo malo para od Hidroelektrana na Trebisnjici dobijamo, budžet  nam se ne puni kako treba. Sa nekih dva miliona bi mogli sve završiti da možemo funkcionisati“, rekao je Miljan Aleksić.

Milena Koprivica

41 Shares
41 Shares
Copy link