Ponedjeljak, 27.01.2020
More

  Bileća: Na ljetovanje u Crnu Goru otputovalo 24 djece

  Podijeli:

  BILEĆA – U okviru projekta „Socijalizacija djece RS 2018 “ koji sprovodi Javni fond za dječiju zaštitu Republike Srpske u saradnji sa Centrima za socijalni rad, juče je iz Bileće na ljetovanje u Crnu Goru otputovalo 24 djece.

  Kao i prethodnih godina, zajedno sa dva vaspitača, na ljetovanje su otputovala djeca koji su korisnici dječijeg dodatka, djeca iz porodica sa četvoro i više djece, djeca iz boračke populicije, kao i djeca iz socijalno-ugrožene kategorije.

  Prema riječima Branke Radmilović,direktorice Centra za socijalni rad u Bileći, djeca će pored odmora i druženja imati i određen program aktivnosti za vrijeme desetodnevnog boravka.

  „Kao i svake godine, imamo sve organizovano. Fond dječije zaštite u saradnji sa Centrom za socijalni rad je odabrao određenu djecu, izvršio aktivnosti, odredio vaspitače. Plan i program određuju vaspitači, djeca će imati dnevne i večernje aktivnosti, takmičenja. Naša djeca pokazuju dobre rezultate na tim takmičenjima. Koordinacija između Javnog fonda dječije zaštite i nas je takva da to sve bude u redu i mi smo garant da će sva djeca da se živa i zdrava vrate“, rekla je Radmilović.

  Branka Radmilović (Foto: Moja Hercegovina)

  Među djecom koja su otputovala u Bečiće je četrnaestogodišnja Ivona Šakotić kojoj je ovo  druga godina zaredom da  putuje na more.  Kako kaže Ivona, iskustvo od prošle godine za nju je bilo veoma pozitivno i korisno, tako da se i ove godine raduje druženju sa vršnjacima.

  „Prošle godine sam bila jako zadovoljna, zato sam konkurisala opet da idem. Društvo je bilo lijepo, vaspitači su se brinuli o nama. Svi smo se družili, imali smo kreativne igre, dosta smo naučili u tome. Bilo nam je jako lijepo, tako da bih preporučila svima da konkurišu da idu“, rekla je Ivona.

  Ivona Šakotić (Foto: Moja Hercregovina)

  Sva djeca su školskog uzrasta a planirano je da u Bečićima provedu narednih deset dana.

  Milena Koprivica

  Podijeli:

  Izdvojene vijesti

  Kako da dizelaš bolje upali na niskim temperaturama

  Stigli su minusi, a svi vozači zbog zimskih vremenskih uslova ispaštaju po takvom vremenu i niskim temperaturama, a posebno vozači automobila sa dizelskim gorivom. Kako...

  Podmetnuli mu 80.000 dolara, moraju da plate 5.000 KM

  Radio-televizija Republike Srpske i bivši urednik informativnog programa javnog servisa Siniša Mihailović moraju da plate 5.000 maraka novinaru BN televizije Vladimiru Kovačeviću zbog klevete. Prvostepenu...

  Eko fond “obasjao” MG Sunce

  Novembra mjeseca prošle godine Fond za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske donio je odluku o dodjeli finansijskih sredstava (ukupno tri i po...

  POVEZANE VIJESTI