Početna  /  Bileća: Na ljetovanje u Crnu Goru otputovalo 24 djece
Hercegovina

Bileća: Na ljetovanje u Crnu Goru otputovalo 24 djece

BILEĆA – U okviru projekta „Socijalizacija djece RS 2018 “ koji sprovodi Javni fond za dječiju zaštitu Republike Srpske u saradnji sa Centrima za socijalni rad, juče je iz Bileće na ljetovanje u Crnu Goru otputovalo 24 djece.

Kao i prethodnih godina, zajedno sa dva vaspitača, na ljetovanje su otputovala djeca koji su korisnici dječijeg dodatka, djeca iz porodica sa četvoro i više djece, djeca iz boračke populicije, kao i djeca iz socijalno-ugrožene kategorije.

Prema riječima Branke Radmilović,direktorice Centra za socijalni rad u Bileći, djeca će pored odmora i druženja imati i određen program aktivnosti za vrijeme desetodnevnog boravka.

„Kao i svake godine, imamo sve organizovano. Fond dječije zaštite u saradnji sa Centrom za socijalni rad je odabrao određenu djecu, izvršio aktivnosti, odredio vaspitače. Plan i program određuju vaspitači, djeca će imati dnevne i večernje aktivnosti, takmičenja. Naša djeca pokazuju dobre rezultate na tim takmičenjima. Koordinacija između Javnog fonda dječije zaštite i nas je takva da to sve bude u redu i mi smo garant da će sva djeca da se živa i zdrava vrate“, rekla je Radmilović.

Branka Radmilović (Foto: Moja Hercegovina)

Među djecom koja su otputovala u Bečiće je četrnaestogodišnja Ivona Šakotić kojoj je ovo  druga godina zaredom da  putuje na more.  Kako kaže Ivona, iskustvo od prošle godine za nju je bilo veoma pozitivno i korisno, tako da se i ove godine raduje druženju sa vršnjacima.

„Prošle godine sam bila jako zadovoljna, zato sam konkurisala opet da idem. Društvo je bilo lijepo, vaspitači su se brinuli o nama. Svi smo se družili, imali smo kreativne igre, dosta smo naučili u tome. Bilo nam je jako lijepo, tako da bih preporučila svima da konkurišu da idu“, rekla je Ivona.

Ivona Šakotić (Foto: Moja Hercregovina)

Sva djeca su školskog uzrasta a planirano je da u Bečićima provedu narednih deset dana.

Milena Koprivica

0 Shares
0 Shares
Copy link