Bileća: Biblioteka “Vladimir Gaćinović” nagradila najvjernije čitaoce

BILEĆA – Narodna biblioteka “Vladimir Gaćinović” u Bileći večeras je priredila književno-muzički kolažni program pod nazivom “Mi volimo knjigu” u okviru koga su dodijeljene nagrade najvrednijim čitaocima u 2017. godini.

Diploma naslova “Mi volimo knjigu” i prigodne nagrade večeras su dodijeljene: Anastasiji Babić, Danici Radmilović, Dajani Aleksić, Darku Andrijaševiću i Svetlani Vukajlović.

Nagrade su dodijeljene u različitim kategorijama uzrasta: predškolci, osnovci, srednjoškolci, studenti i odrasli.

Irena Dunđer, v.d. direktora Biblioteke, istakla je da su se odlučili da obnove ovu akciju kako bi i na ovaj način uticali na popularizaciju knjige i biblioteke.

Irena Dunđer (FOTO: Moja Hercegovina/arhiv)

“Trudimo se da budemo u trendu, da nabavljamo najnovije naslove i da zadovoljavamo različite ukuse naših čitalaca”, rekla je Dunđer.

Jedna od najmlađih članova Biblioteke “Vladimir Gaćinović” koja je za svoju vjernost knjizi večeras nagrađena je Danica Radmilović, učenica šestog razreda.

Kako kaže, od malih nogu gaji ljubav prema knjizi i voli da čita različite žanrove.

Danica Radmilović (Foto: Moja Hercegovina)

“Mnogo volim da čitam a ljubav prema čitanju sam naslijedila od svojih sestara i roditelja. Pročitala sam mnogo knjiga”, rekla je Danica.

U večerašnjem programu stihove poznatih srpskih pjesnika recitovale su učenice Srednjoškolskog centra “Golub Kureš”: Darija Kuljić, Tatjana Đorđić i Tijana Grahovac a pozdravnu riječ uputio je i jerej Danilo Boro.

Narodna biblioteka “Vladimir Gaćinović” osnovana je 1933. godine, raspolaže sa oko 25.000 knjiga i ima 1.100 čitalaca.

Milena Koprivica

Autor