Bileća: Biblioteka “Vladimir Gaćinović” nagradila najvjernije čitaoce

BILEĆA- Narodna biblioteka “Vladimir Gaćinović” u Bileći večeras je priredila književno-muzički kolažni program pod nazivom “Mi volimo knjigu” u okviru koga su dodijeljene nagrade najvrednijim čitaocima u 2018. godini.

Nagrađeni čitaoci (Foto: Moja Hercegovina)

Diplomu simboličnog naslova „Mi volimo knjigu“ i prigodne nagrade (Monografija Bileće i knjige) dobili su: Lana Denda, Maksim Кolović, Mirjana Albijanić, Ljiljana Šekarić i Miloš Prodanović.

Nagrade su dodijeljene u različitim kategorijama uzrasta: predškolci, osnovci, srednjoškolci, penzioneri i ostali.

Priznanja i poklone  uručila je član Upravnog odbora Biblioteke Ivana Šarenac.

U kategoriji srednjoškolaca najvrednija čitateljka Narodne biblioteke “Vladimir Gaćinović” bila je Mirjana Albijanić, učenica trećeg razreda gimnazije.

Ovom prilikom Mirjana je rekla da u čitanju knjiga nalazi zadovoljstvo, te naglasila da uprkos tome što su mlade generacije danas uglavnom okupirane društvenim mrežama, da bi knjige trebalo uvijek da ostanu glavni vid edukacije i zanimacije za mlade ljude.

Mirjana Albijanić (Foto: Moja Hercegovina)

Čestitajući nagrađenim čitaocima, direktorka Biblioteke Irena Dunđer, istakla je značaj ove akcije za popularizaciju knjige i ukupno djelovanje ove ustanove koja spada u red najstarijih institucija ove vrste u regionu jer obilježava 85 godina postojanja. Biblioteka, kako je istakla Dunđerova, raspolaže sa oko 25.000 knjiga i ima oko 1.100 čitalaca.

U okviru večerašnjeg programa odabrane stihove domaćih i stranih pjesnika čitali su učenici Srednjoškolskog centra „Golub Кureš“: Anđela Dželetović, Danijela Batinić i Milica Кuljić.

Muzičkim akordima na gitari program je uljepšala Maja Batinić. Bio je ovo još jedan u nizu susret ljubitelja i poštovalaca knjige i njenih najvrednijih čitalaca i to baš na Međunarodni dan maternjeg jezika.

Milena Koprivica

Autor