Početna  /  Berkovići: Vozač prekoračio brzinu za više od 50 km/h
Hercegovina

Berkovići: Vozač prekoračio brzinu za više od 50 km/h

BERKOVIĆI – U sklopu republičke akcije kontrole u saobraćaju s akcentom na brzinu kretanja motornih vozila i prisustvo alkohola u krvi, trebinjski Centar javne bezbjednosti u Berkovićima je evidentirao vozača koji je u ulici u naselju prekoračio brzinu za više od 50 kilometara na čas.

policija-rs

Centar javne bezbjednosti Trebinje akciju je realizovao 09, 10. i 11. decembra, a u Gradu Trebinju, u ova tri dana, evidentirano je 39 prekršaja prekoračenja brzine, od čega je 30 vozača brzinu prekoračilo za 10-20 km/h u ulici u naselju.

Po broju prekršaja iza Trebinja je Opština Bileća gdje su policijski službenici evidentirali 32 prekršaja, u Opštini Nevesinje 19, u Opštini Berkovići 11, u Opštini Gacko devet i u Opštini Ljubinje tri.

U toku akcije policijski službenici su evidentirali 45 vozača koji su vozili pod dejstvom alkohola, najviše vozača je sankcionisano u Opštini Nevesinje – 14, nakon toga u Opštini Bileća 12, u Gradu Trebinju deset, u Opštini Gacko pet, u Opštinama Ljubinje i Berkovići po dva.

Izvršenim alkotestiranjem kod 25 vozača u krvi je pronađeno od 0,31 g/kg do 1 g/kg alkohola u krvi.

Analiza akcije pokazala je da nije evidentiran niti jedan vozač kod koga je alkotestiranjem utvrđena količina alkohola preko 2 g/kg.

Centar javne bezbjednosti Trebinje apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju zakonske propise i saobraćajnu kulturu.

0 Shares
0 Shares
Copy link