Početna  /  Banjaluka: Od sutra rade prodavnice bijele tehnike, građevinskog materijala…
Republika Srpska

Banjaluka: Od sutra rade prodavnice bijele tehnike, građevinskog materijala…

U Banjaluci utorkom i petkom, u periodu od 7 do 11 sati biće zabranjeno kretanje svim osobama ispod 65 godina, kako bi se izbjeglo miješanje sa starijom populacijom koja ima dozvolu izlaska u to vrijeme, odlučio je Štab za vanredne situacije grada Banje Luke.

Od sutra, poslovne djelatnosti kojima je prošle sedmice dozvoljen rad odlukom republičkog štaba, mogu da rade i u Banjoj Luci ali uz veoma striktna pravila u vezi držanja distance, dezinfekcije i svih ostalih mjera predostrožnosti. Svako kršenje ovih propisa biće najstrože sankcionisano.

Ovom odlukom, od sutra se, u radnom vremenu od 07.00 do 15.00 sati omogućava rad sljedećim djelatnostima: trgovine bijelom tehnikom, vodovodnim i elektro materijalom i sanitarijima, keramike, boja i lakova, auto dijelovima, dijelovima poljoprivredne mašine, građevinskim materijalom, te drogerijama.

Radi rasterećenja Doma zdravlja, od sutra će raditi samo laboratorije na Poliklinici i Lazarevu, i to periodu od 07.00 do 19 sati (nakon 19.00 sati radiće laboratorija u Službi hitne pomoći).

Od jutros, u funkciji je i šest novih linija besplatnog javnog prevoza za zdravstvene radnike i pripadanike MUP-a RS-a.

Putem Centra za socijalni rad, danas počinje podjela još 1.617 paketa sa osnovnim namirnicama za ugrožene kategorije stanovništva.

Nastavljaju sa radom sve službe dostave koje je Grad do sada organizovao, s ciljem pomoći osobama starijim od 65 godina (putem telefona 065 01 02 03 dostava životnih namirnica, dostava lijekova pozivom porodičnom ljekaru).

Prema podacima zdravstvenih službi, u Banjoj Luci trenutno ima 194 zaraženih korona virusom.

11 Shares
11 Shares
Copy link