Početna  /  Bahati SDS-ov načelnik naručuje luksuznu limuzinu da lakše presreće druga vozila
Nekategorisano

Bahati SDS-ov načelnik naručuje luksuznu limuzinu da lakše presreće druga vozila

Načelnik Han Pijeska, Slobodan Đurić (SDS), koji je nedavno skrenuo pažnju na sebe zbog saobraćajnog incidenta u kojem je teško povrijeđen Mersed Trbić iz Sarajeva, naručio je na račun opštine automobil vrijedan 75.000 maraka, saznaje CAPITAL.

Zanimljivo, Đurić, koji se sumnjiči za krivično djelo nanošenja teških tjelesnih povreda i izlaganja opasnosti krenuo je u nabavku automobila odmah nakon što mu je ukinuta zabrana napuštanja boravišta i putovanja.

Sud je usvojio našu žalbu i sve mjere zabrane su ukinute“, potvrdio nam je njegov advokat Petko Budiša.

Đurić traži vozilo sa pogonom na sva četiri točka, sa snagom motora od minimalno 145 kilovata, zapremine 1.960 kubika, sa automatskim mjenjačem i Euro 6 standardom.

Traži i garanciju na ispravnost od pet godina ili 150.000 pređenih kilometara, 12 godina za antikorozivnu zaštitu i tri godine garancije na lak.

Automobil vrijedan kao dvije trećine vrtića

Kupovina novog automobila jedna je od većih investicija u Kalinoviku, nerazvijenoj maloj opštini sa 3.500 stanovnika i budžetom od 3,5 miliona KM. Nedavno je izabran izvođač koji treba da gradi novi vrtić vrijedan 115.000 maraka, koji je tek za trećinu skuplji od vozila koje se naručuje.

Auto mora da ima i grijanje u sjedištima, kožni servo volan, automatsku klimu, zatamnjena zadnja stakla, radarsko skeniranje vozila i upozorenje na nadolazeću prepreku, navigaciju, parking senzore, tempomat i brojne druge dodatke.

Načelnik Han Pijeska kao da je imao pomoć prilikom sklapanja tenderske dokumentacije od stranačkog kolege Boje Gašanovića, načelnika Istočnog Starog Grada s obzirom da su specifikacije skoro identične.

Međutim, ova nabavka nije okončana pa nije jasno koja marka modela i automobila će biti nabavljena.

Inače, predsjednik Vlade RS Radovan Višković pozvao je lokalne zajednice na štednju ali njegov apel načelnici uglavnom ignorišu.

Prije nego što su Đurić i Gašanović krenuli u nabavku automobila, načelnik Ribnika se ponovio sa „Škodom“ plaćenom 56.000 maraka.

Da podsjetimo, Đurić je osumnjičen da je u noći između 18. i 19. aprila na području Vlasenice svojim automobilom presreo Merseda T., izvukao ga iz automobila i pretukao, nanijevši mu teške povrede navodno zbog razmirica u saobraćaju. Otkriven je preko nadzornih kamera.

Izvor: Capital

0 Shares
0 Shares
Copy link