Početna  /  Atletski miting u Nevesinju stvorio nove šampione
Hercegovina nevesinje Vijesti

Atletski miting u Nevesinju stvorio nove šampione

NEVESINJE – U sklopu obilježavanja Nevesinjske olimpijade juče je na  Gradskom stadionu u Nevesinju, po kišovitom vremenu održan atletski miting koji nosi ime po legendarnom nevesinjskom sportisti i olimpijcu Aleksi Kovačeviću. Učešće je uzelo više od sto sportista iz BiH i regije.  Takmičenja su se održavala u 17 atletskih disciplina, a najuspješniji su bili Nevesinjci koji su zbirno osvojili 18 medalja.

Foto: Moja Hercegovina
Foto: Moja Hercegovina

Kao i prethodnih godina, generalni sponzor atletskog mitinga bila je „Hypo banka“, a takmičenje su otvorili najmlađi, dječaci i djevojčice koji su se takmičili u „Bebi maratonu“. Najbrža djevojčica bila je Kljakić Mila koja je bila brža od desetak učesnica i prva je stigla na cilj.

Kod dječaka mlađih od 2010 godišta istakao Parović Milan koji je pobijedio u trci u kojoj se dodijeljuju “slatke nagrade” za učesnike.

Trka pionirki mlađih od 2006 godišta na 300 metara pripala je Trebinjkama od kojih je Ivana Rosandić bila najbrža, dok je kod pionira iz istog godišta slavio Ivan Gambelić iz Nevesinja. Nešto stariji pioniri uzrasta do 2004 godišta koji su se takmičili u trci na 400 metara, a slavio je Miljan Samardžić iz Vlasenice, dok je trku u kategoriji pionirki ubijedljivo pobijedila Anika Gadža iz Trebinja.

U bacanju kugle istakla se Mladena Petrušić iz Sokoca, čiji je hitac od deset metara i 74 centimetra bio nedostižan za ostale učesnice.

U disciplini bacanje koplja u ženskoj konkurenciji najuspjesšnija je bila Milica Ožegović iz Banjaluke, koja je najuspješniji sportista ovogodišnjeg atletskog mitinga jer je triumfovala i u trci na 800 metara, kao i u trci na sto metara u ženskoj konkurenciji, dok je Dejan Mileusnić hicem od 58 metara triumfovao u muškoj konkurenciji.

Trka pionirki mlađih od 2001 godišta na 600 metra bila je neizvjesna ali je  Sandra Rosandić iz Trebinja triumfovala ispred dvije sugrađanke, dok je Nikola Dolina u istoj kategoriji bio brži od svojih konkurenata iz Vlasenice i Beograda i zasluženo pobijedio u muškom dijelu trke.

Nevesinjski juniori Uroš Gutić i Jelena Milinić bili su najuspješniji u trkama na 800 metara za uzrast mlađi od 1997 godišta, dok su se u trkama na sto metara istakli Avdić Semir i Milica Ožegović.

U najzahtjevnijoj trci dana 1000 metara za muškarce triumfovao je Abedin Mujezinović iz Zenice, koji je slavio ispred Bojana Stanišića i Uroša Gutića.

Ljubiša Bukvić

0 Shares
0 Shares
Copy link