Subota, 18.01.2020
More

  Asocijacija sportskih novinara FBiH: Huligani žele zastrašiti sve novinare

  Podijeli:

  Asocijacija sportskih novinara FBiH: Huligani žele zastrašiti sve novinare

  Nakon brutalnog napada na redakciju portala radiosarajevo.ba, koji je objavio tekst o osuđenom navijaču FK Sarajevo, saopštenjem se oglasila Asocijacija sportskih novinara FBiH.

  “Asocijacija sportskih novinara FBiH, najoštrije osuđuje brutalni napad na redakciju portala RadioSarajevo.ba i tražimo od istražnih organa da hitno pronađu izvršioce. Napad na novinsku redakciju je i napad na slobodu izražavanja.

  Huligani na ovaj način žele zastrašiti sve novinare, kako ne bi pisali o njihovim incidentima, kojih je posljednjih dana sve više.

  Novinari pišu o osjetljivim temama, ne bave se navijačima na senzacionalistički način, nego u načelu. Ovakav brutalni napad pokazuje koliko su navijači postali osioni u nedostatku reakcije sistema.

  Pozivamo sve kolege i sve medije na profesionalnu solidarnost u ovakvim situacijama. Tako ćemo, onima koji vrše pritiske, pokazati da svoje ambicije ne mogu ostvarivati na taj način”, kaže se u saopštenju Asocijacije sportskih novinara FBiH.

  Podijeli:

  Izdvojene vijesti

  Podmetnuli mu 80.000 dolara, moraju da plate 5.000 KM

  Radio-televizija Republike Srpske i bivši urednik informativnog programa javnog servisa Siniša Mihailović moraju da plate 5.000 maraka novinaru BN televizije Vladimiru Kovačeviću zbog klevete. Prvostepenu...

  Eko fond “obasjao” MG Sunce

  Novembra mjeseca prošle godine Fond za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske donio je odluku o dodjeli finansijskih sredstava (ukupno tri i po...

  Elektrokrajina nezakonito reklamira privatna preduzeća, krivične prijave protiv odgovornih

  U septembru mjesecu prošle godine, javno preduzeće "Elektrokrajina" je uz račune za električnu energiju distribuiralo i letke fondacije "Djeca nam se rađala", u kojoj...

  POVEZANE VIJESTI