Početna  /  Apel na Ljubinjce da smanje kretanje i socijalne kontakte, u suprotnom počeće se sa novčanim kažnjavanjem
Hercegovina ljubinje

Apel na Ljubinjce da smanje kretanje i socijalne kontakte, u suprotnom počeće se sa novčanim kažnjavanjem

Zgrada opštine u Ljubinju (FOTO: Moja Hercegovina)
“Posljednjih dana svjedoci smo pojačanog kretanja i aktivnosti vani, naročito mlađe populacije, ali i ostalih stanovnika naše opštine”, navodi se u saopštenju kriznog štaba opštine Ljubinje.

Ovo se posebno odnosi na okupljanja na sportskim igralištima, parkovima, ulicama, ali i na okupljanja u kućama i privatnim prostorima.
Apelujemo da se sa tim odmah prestane i da se počne voditi računa o propisanoj socijalnoj distanci kao i ostalim predviđenim preventivnim mjerama. U suprotnom, bićemo prinuđeni da donesemo rigoriznije mjere koje će podrazumjevati i novčano kažnjavanje prekršilaca kao i uvođenje restriktivnih mjera kretanja.

Iz Doma zdravlja Ljubinje je potvrđeno da su sve osobe izašle iz kućne izolacije, izuzetak su vozači kamiona, a da je osoba koja je u utorak doputovala iz Crne Gore, smještena u karantin. Ista je dobrog zdravstvenog stanja, redovno se prati i za sada je bez simptoma koji mogu ukazivati na zaraženost korona virusom.

Činjenica da je danas u trebinjskoj bolnici potvrđen prvi slučaj zaraze korona virusom, tjera nas da budemo još odgovorniji i pažljiviji zato #OstaniKući

Izvor: opstinaljubinje.org

158 Shares
158 Shares
158 Shares
Copy link