Početna  /  Amerika upozorava svoje građane na Kosovu: Mogući napadi oko Uskrsa!
Srbija

Amerika upozorava svoje građane na Kosovu: Mogući napadi oko Uskrsa!

Američka ambasada na Kosovu upozorava svoje građane na povećani rizik terorističkih napada na Kosovu, posebno za vrijeme uskršnjih praznika.

Foto: Carsten Koall/Getty Images)

Kako je navedeno na sajtu Ambasade SAD u Prištini, američki državljini bi trebalo da budu oprezni tokom događaja vezanih za proslave pravoslavnog i katoličkog Uskrsa.

U upozorenju ambasade se naglašava da ekstremisti nastavljaju da se fokusiraju na turističke lokacije, tržne centre, barove, vjerske objekte i druge „lake“ mete. Oprez na navedenim mjestima je posebno važan, navodi se.

Amerikancima koji dolaze na Kosovo ili su već tamo savjetuje se da se ne ističu u javnosti i da ne privlače pažnju na sebe, da promjene rutinu kretanja kako bi postali nepredvidivi za kriminalce i teroriste i da kada se nalaze na javnom mjestu obrate pažnju na izlaze u slučaju opasnosti i službe bezbjednosti.

Savjetuje im se i da izbjegavaju javna okupljanja i demonstracije, da budu oprezni na turističkim lokacijama i da prate lokalne medije i prate instrukcije Ambasade SAD ili najbližeg konzulata.

 

0 Shares
0 Shares
Copy link