Subota, 25.01.2020
More
  Početna Vijesti

  Amerika upozorava svoje građane na Kosovu: Mogući napadi oko Uskrsa!

  Podijeli:

  Američka ambasada na Kosovu upozorava svoje građane na povećani rizik terorističkih napada na Kosovu, posebno za vrijeme uskršnjih praznika.

  Foto: Carsten Koall/Getty Images)

  Kako je navedeno na sajtu Ambasade SAD u Prištini, američki državljini bi trebalo da budu oprezni tokom događaja vezanih za proslave pravoslavnog i katoličkog Uskrsa.

  U upozorenju ambasade se naglašava da ekstremisti nastavljaju da se fokusiraju na turističke lokacije, tržne centre, barove, vjerske objekte i druge „lake“ mete. Oprez na navedenim mjestima je posebno važan, navodi se.

  Amerikancima koji dolaze na Kosovo ili su već tamo savjetuje se da se ne ističu u javnosti i da ne privlače pažnju na sebe, da promjene rutinu kretanja kako bi postali nepredvidivi za kriminalce i teroriste i da kada se nalaze na javnom mjestu obrate pažnju na izlaze u slučaju opasnosti i službe bezbjednosti.

  Savjetuje im se i da izbjegavaju javna okupljanja i demonstracije, da budu oprezni na turističkim lokacijama i da prate lokalne medije i prate instrukcije Ambasade SAD ili najbližeg konzulata.

   

  Podijeli:

  Izdvojene vijesti

  Kako da dizelaš bolje upali na niskim temperaturama

  Stigli su minusi, a svi vozači zbog zimskih vremenskih uslova ispaštaju po takvom vremenu i niskim temperaturama, a posebno vozači automobila sa dizelskim gorivom. Kako...

  Podmetnuli mu 80.000 dolara, moraju da plate 5.000 KM

  Radio-televizija Republike Srpske i bivši urednik informativnog programa javnog servisa Siniša Mihailović moraju da plate 5.000 maraka novinaru BN televizije Vladimiru Kovačeviću zbog klevete. Prvostepenu...

  Eko fond “obasjao” MG Sunce

  Novembra mjeseca prošle godine Fond za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske donio je odluku o dodjeli finansijskih sredstava (ukupno tri i po...

  POVEZANE VIJESTI