Početna  /  Aleksić: Opozicija ne može zakazati sjednicu parlamenta
bileća Hercegovina

Aleksić: Opozicija ne može zakazati sjednicu parlamenta

BILEĆA – Sjednica Skupštine Opštine Bileća koju su za danas zakazali opozicioni odbornici nije održana jer odbornici vladajuće koalicije nisu došli na sjednicu.

Foto: Arhiv

Načelnik opštine Bileća Miljan Aleksić rekao je danas da odbornici vladajuće koalicije nisu došli u Skupštinu opštine gdje su opozicioni odbornici, kako tvrde, zakazali sjednicu lokalnog parlamenta, obrazloživši da oni ne mogu zakazati sjednicu.

Aleksić je rekao da opštinski budžet nije u blokadi, a lošu finansijsku situaciju u opštini objasnio je nedostatkom sredstava zbog havarije u Hidrolektrani “Dubrovnik”.

Načelnik Bileće je rekao da je projekat rekonstrukcije vodosnabdijevanja u završnoj fazi i da se uskoro očekuje završetak tog značajnog projekta za Bileću.

Odbornik Srpske radikalne stranke “Dr Vojislav Šešelj” Dražen Dunđer rekao je novinarima da su opozicioni odbornici u bilećkoj skupštini “zakazali današnju sjednicu zato što to u predviđenom zakonskom roku nije uradila vladajuća koalicija”.

Dunđer je naveo da je opštinski račun blokiran zbog nedostatka sredstava i uputio poziv građanima Bileće “na mirne proteste da bi izrazili nezadovoljstvo aktuelnom političkom i društvenom situacijom u gradu”.

Odbornik SDS-a u bilećkoj skupštini Miodrag Uljarević ocijenio je da u Bileći vlada katastrofalno stanje po pitanju budžeta, navodeći da vladajuća većina ne želi da iznese činjenično stanje u opštini.

Menadžer opštine Bileća Mihajlo Vujović rekao je da je protest demokratsko pravo svakog građanina.

“S vremena na vrijeme se blokira račun opštine zbog nedostatka sredstava, ali danas to nije tačno”, rekao je Vujović.

U Skupštinu opštine Bileće danas je došlo sedam opozicionih odbornika.

Milena Koprivica

0 Shares
0 Shares
Copy link