Početna  /  Aleksandrar Vučić jednoglasno proglašen počasnim građaninom Trebinja, usvojeni i ostali prijedlozi
Hercegovina

Aleksandrar Vučić jednoglasno proglašen počasnim građaninom Trebinja, usvojeni i ostali prijedlozi

Skupština grada Trebinja je danas, na 18. redovnoj sjednici, donijela odluku da se predsjedniku Srbije, Aleksandru Vučiću, dodijeli titula počasnog građanina Trebinja. Odluka je donesena jednoglasno s tim da odbornici Srpske demokratske stranke nisu prisustvovali glasanju o odlukama o javnim priznanjima grada Trebinja. Jednoglasno su usvojeni i ostali prijedlozi, a nešto ranije je usvojen i izvještaj o izvršenju budžeta.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić od danas je i zvanično počasni građanin Trebinja, a u obrazloženju odluke o proglašenju Vučića počasnim stanovnikom Trebinja navedeno je da se priznanje dodjeljuje za poseban doprinos u oblasti unapređenja privrednog i društvenog razvoja Trebinja. Jednoglasno je izglasano i da se Povelja Grada Trebinja posthumno dodijeli generalu Vojske Republike Srpske Bogdanu Kovaču za doprinos u odbrani Trebinja u Odbrambeno – otadžbinskom ratu. Takođe jednoglasno, dodijeljene su i dvije Zahvalnice Grada Trebinja i to Branislavu Špuranu, dobrovoljnom davaocu krvi, kao zaslužnom pojedincu u oblasti humanog rada i Udruženju ”Sunce nam je zajedničko” za pružanje pomoći djeci i omladini sa posebnim potrebama.

Usvojen je i izvještaj o izvršenju budžeta Grada Trebinja za prvih šest mjeseci tekuće godine, a konstatovano je da su ukupni budžetski prihodi veći za 2,3% od planiranog. Poslanici su dobili i informacije Biroa Trebinja o stanju nezaposlenosti, odnosno zaposlenosti, kao i informaciju o stanju bezbjednosti, što su poslanici i usvojili.

Igor Svrdlin

0 Shares
0 Shares
Copy link