Aleksandra Samardžić: Ovo je jedan od najvećih rezultata u mojoj karijeri

BERKOVIĆI – Džudistkinja Aleksandra Samardžić iz Berkovića, članica Džudo kluba Nipon iz Sarajeva, do najvećeg uspjeha u karijeri stigla je u kategoriji do 70 kg pobjedama u četiri meča, nad predstavnicama Italije, Njemačke, Kosova i Brazila, dok je u finalnom meču zaustavljena od još jedne Njemice –  Đovane Skokumario.

Samardžić je danas novinarima u Sarajevu nakon velikog uspjeha kazala da je srebrena medalja sa SP-a sigurno jedan od najvećih rezultata u njenoj dosadašnjoj karijeri, ako ne i najveći.

– U finalu sam izgubila u jako tijesnom meču, u kojem sam i povela, ali sam napravila jednu manju grešku i izgubila šansu da osvojim zlato. Zadovoljna sam jer je moja kategorija jedna od najmasovnijih na prvenstvu. Džudom se bavim od sedme godine i odmah sam se zaljubila u taj sport – rekla je Samardžić.

Njen trener i predsjednik Džudo saveza BiH Branislav Crnogorac govorio je o njenom velikom podvigu, posebno naglasivši izuzetno jaku konkurenciju.

– To je njena prva svjetska medalja. Ona spada u kategoriju najboljih bh. sportistkinja u individalnoj kategoriji ikada. Na ovom prvenstvu mnoge zemlje iz okruženja su ostale bez medalje. Ponos je sporta u BiH, a i u narednom periodu očekujemo velike rezultate. Ja sam najavio da bi ova sezona za džudo mogla biti i najplodnija – kategoračan je Crnogorac.

Generalni sekretar DžSBiH i jedan od trenera ženskog džudo tima Arijana Jaha navodi da je ponosna na rezultat Aleksandre Samardžić.

– Ona je dala maksimum, bila fokusirana na svaku borbu. Ove godine izlazi iz juniorske konkurencije tako da ova velika medalja ostaje za istoriju – rekla je Jaha.

Najperspektivnija bh. sportistkinja vlasnica je deset evropskih medalja u različitim starosnim kategorijama, kao i srebrne olimpijske medalje U18, a kolekciji ovih medalja ovog puta dodala je i svjetsko srebro.

(FENA)

Autor