Nedjelja, 19.01.2020
More

  Aleksandar Vučić danas u zvaničnoj posjeti BiH, jedna od tema i razgovor o granici

  Podijeli:

  Svečana ceremonija dočeka Vučića, uz vojne počasti predviđena je u 14:00 sati ispred zgrade Predsjedništva BiH u Sarajevu, nakon čega će uslijediti sastanak zvaničnih delegacija BiH i Srbije.

  Nakon posjete Predsjedništvu BiH, Vučić će u zgradi Skupštine grada Istočno Sarajevo imati sastanak sa rukovodstvom ovog grada. Sastanku će prisustvovati i načelnici općina iz sastava grada, saopćeno je iz kabineta gradonačelnika Istočno Sarajevo.

  Drugog dana posjete, srpski predsjednik će u 10:00 sati, u zgradi Parlamentarne skupštine BiH, imati sastanak sa članovima kolegija oba doma Pairlamentarne skupštine BiH.

  Vučić će se sa predsjedavajućim Savjeta ministara Denisom Zvizdićem sastati u petak u 10:45 časova.

  Ministar spoljnih poslova BiH Igor Crnadak izjavio je za Klix.ba kako je Vučićeva posjeta BiH od ogromnog značaja za bošnjačko-srpski dijalog.

  Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović izjavio je kako će sa predsjednikom Srbije biti otvorena neka pitanja koja su možda osjetljiva.

  “Vidim Vučića kao jednog pragmatičnog i sposobnog političara koji će pomoći da se stvari na Balkanu popravljaju”, kazao je Izetbegović .

  Podijeli:

  Izdvojene vijesti

  Podmetnuli mu 80.000 dolara, moraju da plate 5.000 KM

  Radio-televizija Republike Srpske i bivši urednik informativnog programa javnog servisa Siniša Mihailović moraju da plate 5.000 maraka novinaru BN televizije Vladimiru Kovačeviću zbog klevete. Prvostepenu...

  Eko fond “obasjao” MG Sunce

  Novembra mjeseca prošle godine Fond za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske donio je odluku o dodjeli finansijskih sredstava (ukupno tri i po...

  Elektrokrajina nezakonito reklamira privatna preduzeća, krivične prijave protiv odgovornih

  U septembru mjesecu prošle godine, javno preduzeće "Elektrokrajina" je uz račune za električnu energiju distribuiralo i letke fondacije "Djeca nam se rađala", u kojoj...

  POVEZANE VIJESTI