Početna  /  Aleksandar Vučić danas u zvaničnoj posjeti BiH, jedna od tema i razgovor o granici
Bosna i Hercegovina Srbija

Aleksandar Vučić danas u zvaničnoj posjeti BiH, jedna od tema i razgovor o granici

Svečana ceremonija dočeka Vučića, uz vojne počasti predviđena je u 14:00 sati ispred zgrade Predsjedništva BiH u Sarajevu, nakon čega će uslijediti sastanak zvaničnih delegacija BiH i Srbije.

Nakon posjete Predsjedništvu BiH, Vučić će u zgradi Skupštine grada Istočno Sarajevo imati sastanak sa rukovodstvom ovog grada. Sastanku će prisustvovati i načelnici općina iz sastava grada, saopćeno je iz kabineta gradonačelnika Istočno Sarajevo.

Drugog dana posjete, srpski predsjednik će u 10:00 sati, u zgradi Parlamentarne skupštine BiH, imati sastanak sa članovima kolegija oba doma Pairlamentarne skupštine BiH.

Vučić će se sa predsjedavajućim Savjeta ministara Denisom Zvizdićem sastati u petak u 10:45 časova.

Ministar spoljnih poslova BiH Igor Crnadak izjavio je za Klix.ba kako je Vučićeva posjeta BiH od ogromnog značaja za bošnjačko-srpski dijalog.

Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović izjavio je kako će sa predsjednikom Srbije biti otvorena neka pitanja koja su možda osjetljiva.

“Vidim Vučića kao jednog pragmatičnog i sposobnog političara koji će pomoći da se stvari na Balkanu popravljaju”, kazao je Izetbegović .

0 Shares
0 Shares
Copy link