Početna  /  Aleksandar Trifunović: Rasprodaja svega u Srpskoj davno dogovorena
Bosna i Hercegovina Republika Srpska Teme i komentari

Aleksandar Trifunović: Rasprodaja svega u Srpskoj davno dogovorena

Rasprodaja svega u RS davno je dogovorena, to je jedini smisao vlasti. Ostalo je tek par promila za prodati…

 

Ode Ljubija … Jasno je da partiju DNS zanima samo vlast, boli lidere ove partije neka stvar i za radnike, i za rudnik, i za zaposlene. Za nezaposlene posebno.

To je partija koja nikad nije bila u opoziciji, od kada postoje. To je partija koja je upropastila sve čega se dotakla, Željeznice RS i Aerodrom Banja Luka su dobar primjer toga.

Lider partije je presuđen za privredni kriminal. Čim nestanu iz vlasti, nestaće i kao partija, jer drugačije ne znaju. To im je jasno, kao i Dodiku, tako da je to sa SNSD-om već razjašnjeno. Morao se organizovati neki igrokaz za javnost i da se ljudi malo zabave, pa otud i protesti radnika Ljubije.

Više ih neće biti, a ni ove nisu organizovali radnici, nego politika.

Ovaj scenarij odgovara svima. Mital duguje više desetina miliona poreza RS-u, a ako ostanu bez Ljubije, oni odoše iz Prijedora. Iza sebe ostavljaju dugove, koje nikad neće platiti.

Sumnjam da će RS od budućih vlasnika dobiti bilo kakav novac, novi vlasnici Ljubije nemaju nikakav dokaz da uopšte imaju taj novac. Ali to da li investitor ima planove i novac Dodika nikad nije zanimalo, niti je predstavljalo neku prepreku u privatizaciji. Pogledajte kako je prošla Rafinerija, dugovanja ove zvijezde SNSD privatizacije sada su oko pola milijarde maraka. Birač je ekonomski razoren, kao da je neka teška bomba pala u sred fabrike. Termoelektrana Gacko je vrijedila milijardu maraka prije 10 godina, sada vrijedi desetak miliona i ima duplo više radnika nego što je potrebno, partijski zaposlenih.

Rasprodaja svega u RS davno je dogovorena, to je jedini smisao vlasti. Ostalo je tek par promila za prodati… i ostala je Elektroprivreda. I ona će nekim hohštaplerima da se „kao“ proda u bliskoj budućnosti….to je jednostavno tako.

Na to je većina stanovnika Republike Srpske pristala ogromnom većinom, uz pjesmu i zastave.

Ovi što su rasprodali sve, već su van granica BiH obezbijedili sebi i svojim potomcima svijetlu budućnost. Nove adrese možete vidjeti u imovinskim kartonima.

Dodik kaže da će povećati penzije čim prodaju Ljubiju. Moguće. Samo nije dodao koliko će to još penzija biti, koliko će ih ovaj budžet moći isplatiti svojim vjernim glasačima, penzionerima.

Klinički centar duguje milione maraka na ime doprinosa i zdravstvenog osiguranja, liječe druge, a sebe po odobrenju. Radio televizija Republike Srpske, šarene naočale sistema, takođe duguju zaposlenima 5,5 miliona maraka za doprinose i zdravstveno osiguranje. Bez obzira na to,  u njihovom programu možete čuti vijest da “Republika Srpska ekonomski stoji bolje od Japana, Njemačke i Amerike”.

Tokom svih ovih deset godina na vlasti, SNSD ima potpunu podršku opozicije, koja ničim nije omela ovakav razvoj situacije. Tu i tamo organizuju nekakav tužni performans, ali nemaju razlog da se žale. Pripao im je manji, ali dobar dio kolača.

Situacija je normalna …

Većina medija ne vidi ništa čudno u ovakvom razvoju događaja. Ta tišina je plaćena 14 miliona maraka, koliko su iznosile donacije Vlade RS medijskim kućama. Dok je bilo para.

Sada je, nadam se, većini jasno da je “nacionalna stvar” poprimila formu falusa i da će svako doći na red da dobije po jedan. Postoji još poneki genije, koji izgleda vjeruje da nije sve propalo i koji želi da se bori. Ostali šute i vaćare. Poneki žirant i RVI se raznesu bombom, poneki omladinac umre od overdouza, ali to i nije nešto zbog čega bi se naše društvo zabrinulo.

Nije se brinulo kad je bilo vrijeme, nema razloga, ni velike koristi za brigu sada.

0 Shares
0 Shares
Copy link